nlc.hu
Ünnepi menü

Időjárás-előrejelzés karácsonyra

Reménykedhetünk a fehér karácsonyban? Most kiderül!

A havazást sokan várják. Kérdés, hogy számíthatunk-e rá az ünnepek alatt.

Az elmúlt években hozzászokhattunk az enyhébb telekhez, amikor alig egy-két nap akadt, mikor a nulla fok alá süllyedt a hőmérséklet. Azonban az ősz elején már egyre gyakrabban jöttek olyan hírek, hogy az idei tél fagyosabb és zordabb lesz az eddigieknél. A Fókusz utánajárt, melyek a legfrissebb prognózisok az idei télre és a karácsonyi időszakra.

Mint a riportból kiderül, a globális éghajlatváltozás az egész világon szeszélyes időjáráshoz, Közép-Európában pedig egyre melegedő telekhez vezet, még ha időnként ránk is köszön egy-egy hidegebb nap. Allaga Tamás, az RTL Klub meteorológusa szerint nem valószínű, hogy hosszú és kemény telünk lesz. Időszakonként várható télies idő, ez azonban arra biztosan nem lesz elég, hogy hetekig korcsolyázzunk a befagyott Balatonon.

Évszakos előrejelzések alapján annyit el lehet mondani, hogy a mostani tudományos ismereteink alapján az idei télen Európának a keleti felén, ahova mi is tartozunk, az átlagosnál ismételten enyhébb időre számíthatunk” – mondta el Allaga Tamás.

havazás

Október közepén hirtelen leesett a hó a Bükkben, karácsonykor azonban félő, hogy ez nem fog megismétlődni – Fotó: illusztráció, iStock

Így aztán az is lehetséges, hogy a hólapátra sem lesz szükség idén. Fehér karácsonnyal sem kecsegtetnének a szakértők, ehhez valószínűleg a hegyekbe kellene utaznunk az ünnepek alatt.

Nézegess havas képeket az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top