Az ideális karácsonyi előétel olyan, amivel nem kell sokat bajlódni, mégis látványosan mutat az ünnepi asztalon. A most következő receptünk pontosan ilyen, ráadásul a sajtrajongóknak kedvez, ugyanis kecskesajt, cheddar és kék sajt is kerül bele. Villámgyorsan elkészül, és mindenki garantáltan imádni fogja!
Hozzávalók a zöldfűszeres kecskesajtos golyóhoz
- 220 gramm kecskesajt összemorzsolva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- egy kevés zöldfűszerkeverék
Elkészítés:
A zöldfűszeres kecskesajtos golyóhoz: Keverjük össze az alapanyagokat a zöldfűszerek kivételével. A masszából formázzunk golyókat, tegyük őket hűtőbe 15 percre, majd forgassuk meg őket a fűszerkeverékben.
Hozzávalók a citromos-kapros cheddargolyóhoz
- 170 gramm cheddar sajt
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 citrom leve
- 1/4 csésze friss kapor apróra vágva
- 120 gramm krémsajt szobahőmérsékleten
Elkészítés:
A citromos-kapros cheddargolyóhoz: Keverjük össze a sajtokat a dijoni mustárral, és a masszából formázzunk golyókat. Tegyük a hűtőbe 15 percre. Keverjük össze a citromos a kaporral, majd a golyókat forgassuk meg a keverékben.
Hozzávalók a gránátalmás kéksajt-golyóhoz
- 170 gramm kék sajt összemorzsolva
- 2 evőkanál méz
- 120 gramm krémsajt szobahőmérsékleten
- 1/3 csésze gránátalma mag
Elkészítés:
A gránátalmás kéksajt-golyókhoz: Keverjük össze a sajtokat és a mézet. A masszából formázzunk golyókat, majd tegyük a hűtőbe 15 percre. Forgassuk meg őket a gránátalmamagokban.