nlc.hu
Ünnepi menü
Sajtgolyó receptek

Egyszerű, de nagyszerű: sajtgolyók háromféleképpen

Olyan előételeket hoztunk az ünnepi asztalra, amit szinte mindenki szeret. Főszerepben a sajt!

Az ideális karácsonyi előétel olyan, amivel nem kell sokat bajlódni, mégis látványosan mutat az ünnepi asztalon. A most következő receptünk pontosan ilyen, ráadásul a sajtrajongóknak kedvez, ugyanis kecskesajt, cheddar és kék sajt is kerül bele. Villámgyorsan elkészül, és mindenki garantáltan imádni fogja!

Hozzávalók a zöldfűszeres kecskesajtos golyóhoz

  • 220 gramm kecskesajt összemorzsolva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • egy kevés zöldfűszerkeverék

Elkészítés:

A zöldfűszeres kecskesajtos golyóhoz: Keverjük össze az alapanyagokat a zöldfűszerek kivételével. A masszából formázzunk golyókat, tegyük őket hűtőbe 15 percre, majd forgassuk meg őket a fűszerkeverékben.

Hozzávalók a citromos-kapros cheddargolyóhoz

  • 170 gramm cheddar sajt
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 citrom leve
  • 1/4 csésze friss kapor apróra vágva
  • 120 gramm krémsajt szobahőmérsékleten

Elkészítés:

A citromos-kapros cheddargolyóhoz: Keverjük össze a sajtokat a dijoni mustárral, és a masszából formázzunk golyókat. Tegyük a hűtőbe 15 percre. Keverjük össze a citromos a kaporral, majd a golyókat forgassuk meg a keverékben.

Kapros sajtgolyó

(fotó: Profimedia)

Hozzávalók a gránátalmás kéksajt-golyóhoz

  • 170 gramm kék sajt összemorzsolva
  • 2 evőkanál méz
  • 120 gramm krémsajt szobahőmérsékleten
  • 1/3 csésze gránátalma mag

Elkészítés:

A gránátalmás kéksajt-golyókhoz: Keverjük össze a sajtokat és a mézet. A masszából formázzunk golyókat, majd tegyük a hűtőbe 15 percre. Forgassuk meg őket a gránátalmamagokban.

GRánatalma és kéksajt

(fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top