Rendelni vagy főzni karácsonykor? Wossala Rozina elárulta, hogy ő bizony vegyesen csinálja, mert van olyan karácsonyi fogás, aminek az elkészítésébe inkább bele sem vág. „Van, amit magam készítek, és van, amit még én sem merek bevállalni, ilyen például a halászlé. Én a szegedi halászlét szeretem, amit passzírozni kell és csak frissen igazán jó. Ezt sosem vállalom, hanem rendelem” – mondta a Blikknek. Idén már november közepén leadta a rendelését egy fővárosi halászcsárdában.
„Inkább rendeljünk, mint stresszeljünk karácsonykor!” – tanácsolja a sztárszakács, aki azt is javasolja, hogy érdemes a remekül fagyasztható ételeket (mint például a töltött káposztát) már hetekkel az ünnepek előtt elkészíteni. Ő is ezt teszi. „Én már két hét múlva elkészítem a kerti kemencémben, nagy, húszliteres üstben. (…) Karácsonykor pedig csak kiveszem a mélyhűtőből és melegítem” – meséli Wossala Rozina.
Ami pedig a karácsonyi süteményeket illeti, ha úgy alakul, a zserbót és a bejglit még ő is rendeli. Nemcsak azért, mert így biztosan jó minőségű kerül nála az ünnepi asztalra, hanem mert így a hazai kis manufaktúrákat is támogatja.