nlc.hu
Ünnepi menü

Év Szaloncukra 2023

Megvan az Év Szaloncukra, különleges ízkombinációjú vitte el a díjat

Még belga trappista sörös ízű szaloncukor is versenyzett.

Idén újra megrendezték az Év Szaloncukra versenyt. A verseny 11 kategóriájának a zsűrizésében több mint 300 kóstoló segített. A verseny győzteseit 196 szaloncukor közül választották ki. A kóstolásokra több mint 8 ezer szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 17 győztest.

Az Év Szaloncukra 2023 címet a balatongyöröki Promenád Kávéház Fügés-diós szaloncukra nyerte el, a második helyezett a maklári Stühmer Körtezselés-muskotályos szaloncukra lett, míg a harmadik helyen a Keszthelyi Sütibolt meggyes marcipán szaloncukra végzett.

A fügés-diós szaloncukor lett az idei győztes - Fotó: azevszaloncukra.hu

A fügés-diós szaloncukor lett az idei győztes – Fotó: azevszaloncukra.hu

Az idei évben újra meghirdetett, hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukrokat versenyeztető Év Cukormentes Szaloncukra kategória első helyezettje a maklári Stühmer édesítőszeres pisztácia szaloncukra lett, a második helyen pedig az édesítőszeres éttrüffel szaloncukruk végzett, a harmadik helyezett pedig a veresegyházi Sulyán Cukrászda aszalt gyümölcsös édesítőszeres szaloncukra lett.

 Az Év Cukormentes Szaloncukra kategória győztese - Fotó: azevszaloncukra.hu

 A díjazott pisztáciás szaloncukor – Fotó: azevszaloncukra.hu

A szakmai kategória győztese a Stühmer szicíliai pisztáciás szaloncukra lett, második helyen végzett a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehér csokoládés málnás-pisztáciás málna pálinkás szaloncukra, a harmadik pedig a Gyulai Kézműves Cukrászda mézkaramell szaloncukra lett.

Az „ízek versenyében” a marcipán, mogyoró és pisztácia ízek mellett idén új ízkategóriaként jelent meg a mandula és a fehér csokoládé, valamint visszatért a zselé is. 

A legjobb pisztáciás szaloncukor: Stühmer szicíliai pisztácia szaloncukor
A legjobb mogyorós szaloncukor: Stühmer – piemonti mogyorós szaloncukor
A legjobb mandula szaloncukor: Demeter Chocolate – mandula-kókusz szaloncukor
A legjobb zselés szaloncukor: Szamos – málnazselé szaloncukor
A legjobb marcipános szaloncukor: Szamos – feketeribizlis krémmel töltött marcipán szaloncukor
A legjobb fehér csokoládés szaloncukor: Szent Korona Cukrászda – pisztácia krémes szaloncukor fehér csokoládéban

Az idei év új íze: a belga trappista sörös szaloncukor - Fotó: azevszaloncukra.hu

Az idei év új íze: a belga trappista sörös szaloncukor – Fotó: azevszaloncukra.hu

A gyerekek kedvence a Sulyán Cukrászda robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé trüffel szaloncukor kék spirulinával, az Év Új íze a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Belga trappista sörös szaloncukra lett, amit az idén először megjelenő új termékek közül választottak ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top