nlc.hu
Ünnepi menü

Csokis habcsók recept

Karácsonyi csokis habcsók – Az olaszok kedvence

Lehet, hogy az olaszok nagy kedvence, de mi is rajongunk érte, mert a gyerekkorunk legszebb emlékeit idézi fel ez a desszert.

A habcsók igazi multifunkciós ünnepi desszert. Egyrészt azért, mert a megmaradt tojásfehérjéket így nem kell szemétbe dobni. Másrészt azért, mert szuper karácsonyfadísz készülhet belőle. Harmadrészt pedig – ha eddig nem mondtuk volna – isteni finomság, főleg akkor, ha jól van elkészítve és nincs túlsütve.

Ha szeretnéd te is kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, akkor mutatunk egy csokis alternatívát, ami egészen új dimenzióba helyezi ennek az egyszerű édességnek a megítélését. Csak egyre vigyázz: ha egyszer elkészíted, utána mindig ezt akarod majd enni.

Csokis habcsók

Hozzávalók:

  • 3 nagy tojásfehérje
  • negyed teáskanál borkősav
  • negyed csésze cukor
  • 1 csésze csokipasztilla

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 105-110 fokra. A tojásfehérjét és a borkősavat kézimixerrel verd közepes habbá. Amikor kész, adagold hozzá fokozatosan a cukrot – egyszerre egy kanállal –, állítsd a legmagasabbra a gép fokozatát és addig verd a keveréket, amíg kemény és fényes nem lesz. Ez nagyjából 2-3 percet jelent.

Szórd bele a csokipasztillát (vagy csokireszeléket, ha épp az van kéznél), óvatosan keverd bele, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire kezd el kiadagolni a habcsókokat. Két evőkanálnyi legyen egy halom és nagyjából 2,5 centire tedd őket egymástól. Addig süsd, amíg teljesen megszilárdulnak és kiszáradnak a habcsókok: ez 75-90 perc között várható. A tepsiben hagyd kihűlni őket.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top