nlc.hu
Ünnepi menü

A legjobb karácsonyi italok az ünnepi időszakban

6 brutális karácsonyi koktél

Rohamosan közeleg az év vége. Adjuk meg a módját, és ünnepeljük meg ezt az időszakot a legjobb karácsonyi italokkal.

Az ünnepi asztalra nemcsak ízletes ételek, hanem különleges italok is kerülhetnek. Akik szeretik a koktélokat, karácsonyi italokat, azok itt egészen biztos, megtalálják a saját kedvenceiket vagy kipróbálhatnak újdonságokat. A listában vannak igazi különlegességek is!

Ponche Crema

A Ponche crema a venezuelai alternatívája a hagyományos tojáslikőrnek, dekadensen gazdag és ízletes, aminek a sötét rum adja meg a pikantériáját. Díszíthetjük fahéjrudakkal, és ne felejtsük el fahéjjal megszórni a tetejét.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

Ünnepi puncs

A vendégek értékelni fogják az ízek, összetevők különböző keverékét ebben a finom ünnepi puncsban: készíthetjük ananászléből, savanyú lime-lé és három (!) féle alkoholból. A sötét rum kitorpedózza a szirupos ízt, a Campari keserű ízt ad, hogy egyensúlyba kerüljenek az összetevők, a Prosecco pedig szórakoztató pezsgést biztosít.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

Forralt bor

Semmi sem olyan megnyugtató, mint forralt bort inni egy hideg téli estén. A fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs keveréke biztosan felébreszti az érzékeket, miközben a testet is felmelegíti. Kihagyhatatlan a téli időszakban.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

White Russian

Ez a finoman kényeztető koktél igazi ünnepi ital Miért? Mert a White Russian mindössze három összetevő egyszerű kombinációja: vodka, kávélikőr és tejszín. Hogy még ünnepibb legyen, cseréld le a tejszínt tojáslikőrre, és szórj a tetejére szerecsendiót és fahéjat.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

Ünnepi Negroni

Ha Negroni-rajongónak tartod magát, ez a finoman fűszerezett változat hamar a kedvenc ünnepi koktélod lesz. Kezd azzal, hogy Camparit őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizssal, borssal és narancshéjjal ízesíted. Egy éjszaka pihentesd, majd keverd össze ginnel és édes vermuttal.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

Cseresznyés Manhattan

Noha ez a klasszikus koktél nem tartalmaz szezonális fűszereket, elegáns piros megjelenése pompásan mutat majd az ünnepi asztalon. A marasca cseresznye nem hiányozhat a tetejéről.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

Bellini Cider

Ünnepi italt keresel karácsonyi villásreggelihez? Ez a Bellini cider a legjobb ital ehhez. Keverd össze az alma cidert pezsgővel és már kész is vagy. Tálalás előtt tegyél egy almaszeletet az üveg peremére.

Karácsonyi italok

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top