Az ünnepi menü elkészítése sokak számára stresszes. Nem kis feladat egyszerre a platnira és a sütőre is odafigyelni a többféle étel elkészítésénél. Ilyenkor jól jön az air fryer, amellyel enyhíthetjük a konyhai káoszt, a készülék ugyanis mentesít az alól, hogy az egész napot a konyhában töltsük.
„Egyszerre több dologra is képes az air fryer, valamint nem foglal egy nagy helyet a konyhában” – emelte a ki a pozitívumokat Poppy O’Toole, Michelin-csillagos séf, aki azonban arra figyelmeztet, hogy a népszerű konyhai eszköz használata során ne kövessük el az alábbi hibákat.
Fogadd meg a sztárséf tanácsait, hogy tökéletes legyen valamennyi fogás!
Nem jó, ha dugig van!
Óva int minket attól, hogy túltöltsük. „Nagyon könnyűnek tűnhet, hogy mindent beledobálunk, és kész, de ez nem így működik. Az egésznek az a lényege, hogy a meleg levegő keringése mindent körbejárjon, ha pedig tömve van, akkor erre semmi esély, és így nem sül meg benne megfelelően az étel” – hangsúlyozta.
Maximális tisztaság!
A séf arra is felhívta a figyelmet, hogy mindig alaposan tisztítsuk meg a készüléket, mielőtt bármit is sütnénk benne. Még két sütés között is! “Rendszerint nem tisztítjuk ki eléggé” – jegyezte meg. “Ami azért baj, mert apró, égett darabkák kerülhetnek bele egy korábbi sütésből egy-egy ételbe, ennek pedig sem család, sem a vendégsereg nem fog örülni. Törüljük ki mindig alaposan két használat között is” – figyelmeztet.
(via)
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock