A kelbimbó valószínűleg a karácsonyi vacsora legmegosztóbb körete. Vannak, akik kimondottan utálják, mások pedig még repetáznak is belőle. Jamie Oliver egy olyan receptet osztott meg, amely meghozza a kedvét azoknak is, akik rendszerint nem szoktak enni belőle.
A sztárséfnek van egy titkos hozzávalója, ami teljesen feldobja ezt a megosztó ünnepi köretet.
Jamie Oliver nem csak almával és hagymával ízesíti. A receptjének van még egy titkos összetevője, ami ellenállhatatlan ízt ad a kelbimbós köretnek.
Képgalériánkból kiderül, mi az a rejtélyes hozzávaló!
Amúgy akik nem kimondottan rajonganak érte, nem árt megbarátkozniuk a kelbimbóval, mivel igazi vitaminbomba ez a zöldség. Az A-, B6- és C-vitaminok mellett folsavat és mangánt is tartalmaz, sőt tele van értékes antioxidáns vegyületekkel, amelyek fontos szerepet játszanak a sejtek egészségének megőrzésében. Luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek segítik megőrizni szemünk egészségét. Nagy mennyiségben van benne csonterősítő hatású kalcium és K-vitamin is. Jó hatással van az emésztőrendszerre, és ha fogyasztunk belőle, akkor egyáltalán nem kell tartani a puffadástól.
(via)
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock