A karácsonyi sütemények koronázatlan királya kétségkívül a bejgli. Van, aki a klasszikus mákosra esküszik, más a diósra, de egyre többen keresik az új ízeket, különleges töltelékeket, vagy épp a modern megjelenést. Ha idén valami mást is kipróbálnál, ezek a variációk garantáltan levesznek a lábadról – és a vendégeidéről is!
1. Kakaós bejgli – a gyerekkor íze újragondolva
A kakaós bejgli olyan, mint egy puha ölelés december közepén. Egyszerre nosztalgikus és izgalmas, hiszen a kakaó mély íze tökéletesen harmonizál a puha tésztával. Ha gyerekként te is a kakaós kalácsot szeretted, ez a bejgli neked való!
Tovább a receptre: Kakaós bejgli

Fotó: Lakos Benedek/Nosalty Ételfotó
2. Mandulás bejgli – elegáns és különleges
A mandula finom, enyhén édeskés íze új szintre emeli a bejglit. Ez a változat nem csak ízében, de megjelenésében is elegáns – tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél az ünnepi asztalra.
Tovább a receptre: Mandulás bejgli

Fotó: Nosalty Ételfotó
3. Gesztenyés bejgli – télies és krémes
A gesztenye az ünnepek egyik legkedveltebb alapanyaga, és bejgliben is fantasztikusan működik. Krémes, lágy töltelék, ami tökéletesen illik a vajas tésztához – igazi téli kényeztetés.
Tovább a receptre: Gesztenyés bejgli

Fotó: Nosalty Ételfotó
4. Kókuszos bejgli – egzotikus csavar a klasszikusban
Ha valami igazán különlegesre vágysz, a kókuszos bejgli telitalálat. A kókusz édessége és illata egzotikus hangulatot csempész az ünnepekbe – ráadásul gyönyörűen mutat a szeletekben.
Tovább a receptre: Kókuszos bejgli

Fotó: Nosalty Ételfotó
5. Ünnepi bejgli – a klasszikus, amit nem lehet kihagyni
Természetesen nem maradhat ki a listából a klasszikus ünnepi bejgli sem. Mákos, diós, tökéletes arányokkal, ahogy a nagyi készítette – ez az a süti, amit minden évben újra és újra megsütünk.
Tovább a receptre: Ünnepi bejgli

Fotó: Nosalty Ételfotó