nlc.hu
Ünnepi menü

5 halas karácsonyi főétel – elegáns és könnyű ünnepi fogások

Különleges, mégis könnyen elkészíthető halas karácsonyi főételek, amelyek feldobják az ünnepi menüt. Elegáns, finom és családi kedvencnek való fogások.

A karácsonyi menü ma már messze nem csak a halászlé és a rántott ponty körül forog. Egyre többen választanak könnyedebb, mégis ünnepi halas fogásokat december 24-ére, hiszen ezek nemcsak finomak, de jólesnek a fűszeres, nehezebb ételek között. Hoztunk öt kipróbálható, mutatós és családbarát karácsonyi főételt, amelyekkel biztosan aratni fogsz.

1. Mézes-mustáros lazac narancsos édesburgonyával

A lazac igazi jolly joker: gyorsan készül, mégis olyan, mintha órákig dolgoztál volna vele. A mézes-mustáros máz szépen karamellizálódik a sütőben, mellé pedig tökéletesen illik a narancsos-fahéjas édesburgonya. Illatos, ünnepi, és még a kevésbé halrajongókat is leveszi a lábukról.

Tovább a receptre: Mézes-mustáros lazac

Mézes-mustáros lazac

Fotó: Getty Images

2. Ropogósra sült pisztráng mandulakéregben

A mandulabunda nemcsak különlegessé teszi a pisztrángot, hanem csodás állagot is ad neki. Egy kevés friss citromlével, rozmaringgal és egy könnyű zöldsalátával tálalva könnyed, elegáns fogás lesz belőle, pont olyan, amit a karácsony megérdemel.

Tovább a receptre: Mandulás bundában sült pisztráng

Ropogósra sült pisztráng

Fotó: Getty Images

3. Tejszínes-gombás süllőfilé

A süllő ünnepien finom halfajta, amihez remekül passzol a tejszín. Ha mellé illatos gombát adsz, lehetőleg többfélét, máris kész egy éttermi hangulatú karácsonyi főétel, amely mégis gyorsan megvan.

Tovább a receptre: Tejszínes-gombás süllőfilé

Tejszínes-gombás süllőfilé

Fotó: Getty Images

4. Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével

A tőkehal könnyű, omlós és nagyon sokféleképpen variálható. Karácsonyra igazi telitalálat egyszerűen baconbe tekerve, mely megóvja a kiszáradástól. Parmezános krumplipürével tálalva maga a tökély.

Tovább a receptre: Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével

Baconbe tekert tőkehal

Fotó: Nosalty

5. Selymesen krémes harcsapaprikás kapros-túrós csuszával

Ha a hagyományos ízeket szeretnéd megtartani, de mégis halas főételben gondolkodsz, a harcsapaprikás csodás választás. Selymes, paprikás-tejfölös szaft, puha haldarabok, megspékelve kapros-túrós csuszával – az egész család boldogan repetázik majd.

Tovább a receptre: Selymesen krémes harcsapaprikás kapros-túrós csuszával

Selymesen krémes harcsapaprikás

Fotó: Nosalty

Tipp az ünnepi tálaláshoz: egy kevés friss fűszer, citromszelet vagy gránátalma mag igazi karácsonyi hangulatot ad még a legegyszerűbb halételnek is.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top