nlc.hu
Ünnepi menü

Ez a trükk kell ahhoz, hogy fényes legyen a mézeskalács

Szeretnéd, hogy a mézeskalács ne csak finom, hanem csillogóan szép is legyen? Mutatjuk azt az egyszerű trükköt, amitől garantáltan ragyogni fog!

A mézeskalács az adventi időszak egyik legszebb hagyománya: illatos, mutatós, és igazi karácsonyi hangulatot teremt. De miért van az, hogy néhány mézeskalács csillog, míg mások mattak maradnak? A titok nem bonyolult, csak egy apró lépés, amit sokan kihagynak.

Miért fontos a fényesség?

A fényes mézeskalács nemcsak szebb, hanem ellenállóbb is: kevésbé szárad ki, és tovább megőrzi a frissességét. Ráadásul a dekorálás is jobban mutat rajta, legyen szó cukormázról vagy színes gyöngyökről.

Mézeskalács

Fotó: Getty Images

A trükk: tojásfehérje és ecset

A sütés előtt, amikor a mézeskalács formák már a tepsiben várják a sorsukat, kenj rájuk egy vékony réteg felvert tojásfehérjét. Használj puha ecsetet, és ügyelj, hogy mindenhol egyenletesen fedje. Ettől a felület sütés közben gyönyörűen kifényesedik.

Extra tippek a tökéletes ragyogáshoz

Ne kapkodj! A tojásfehérjét óvatosan kend, hogy ne legyen csíkos.
Adj hozzá egy csipet cukrot a fehérjéhez, így még szebb lesz a fény.
Ha igazán profi hatást szeretnél, sütés után még egyszer vékonyan átkenheted a kihűlt mézeskalácsokat, ettől extra csillogást kapnak.

Mézeskalács figurák celofánban

Fotó: Getty Images

Mit ne használj?

Ne használj tojássárgáját, mert az sötétíti a tésztát, és nem ad olyan szép fényt. A víz vagy tej sem hozza meg a várt hatást, a tojásfehérje a kulcs!

Ha gyerekekkel sütöd, hagyd, hogy ők kenjék meg a figurákat. Imádni fogják, és így még inkább közös élmény lesz az adventi készülődés.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top