
A New York-i hot doggal számos filmben találkozhattunk. Egyszerűnek tűnik, de a tökéletes hagymaraguhoz kell némi idő és türelem. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el Szilveszterre!
Ami kell a hagymamártáshoz:
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2 közepes hagyma, vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál chilipor
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 csésze víz
- 1/4 csésze ketchup
- 1 teáskanál csípős szósz
- 1 teáskanál Worcestershire szósz
- 1/2 teáskanál kóser só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
A hot dogokhoz kell:
- 8 nagy marhahúsos virsli
- Fűszeres mustár
- 8 hot dog zsemle
- csésze savanyú káposzta, opcionális
Így készítsd el!
- Egy kisebb lábasba tedd bele az olajat és a hagymát. Párold körülbelül 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Add hozzá a mézet, a chiliport és a fahéjat. Párold, amíg illatos nem lesz, körülbelül még 1 percig.
- Add hozzá a vizet, a ketchupot, a csípős szószt, a worcestershire szószt, a sót és a borsot. Keverd meg, és forrald fel, majd főzd lassú tűzön, amíg a szósz buborékos és sűrű nem lesz, ez 10-15 perc.
- Hagyd a hagymát egy lefedett edényben kihűlni, amíg elkészíted a hot dogokat.
- Forralj fel 8 csésze vizet magas lángon egy nagy fazékban. Add hozzá a virsliket, és forrald tovább, amíg átmelegszenek, 3-5 percig.
- Tegyél mustárt minden zsemlébe. Rakd rá a hot dogot, majd a hagymás szószt és a savanyú káposztát, de ez elhagyható.
Tipp: A hagymamártást könnyen elkészítheted előre, és tárolhatod a hűtőszekrényben. Légmentesen záródó dobozban akár egy hétig is eláll. Melegítsd fel, vagy használd közvetlenül a hűtőből.