Programajánló

Szabadtéri sportok

Edzés - Fotó: Pixabay

Az outdoor tréning ezer arca

A szabadban történő edzések vagy más néven az outdoor tréning sokkal több egy szabad levegőn történő futásnál vagy néhány fekvőtámasznál a zöldben. Mutatjuk, hogy még mennyi mindent kihozhatsz belőle.

Mint egy átlagos hétvége: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást, hétvégén tele volt emberekkel a város. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Jól jöhet: a helyes sebkezelés menete

Nézd át velünk a sebkezelést lépésről lépésre!

Teszteljük, hogyan ápolnak sebet a magyarok

Te hogyan látod el a sebeket? És hogyan ápolod őket? Fontosabb téma, mint gondolnád!

szabadban futás

A lelkünk is megújul, ha kint vagyunk

A legtöbben egyetértenek abban, hogy friss levegőn, a természet lágy ölén sokkal kellemesebb edzeni, mint a négy fal között. A felnőttek nemcsak érzik, hanem tudják, hogy valóban egészséges a kinti mozgás, a gyerekek viszont az ösztöneikre hallgatnak.

futás edzés kint

Ezért imádjuk a szabadtéri sportokat

Vannak, akik el sem tudják képzelni az életüket szabadtéri sportok nélkül. A futás az egyik legnépszerűbb választás, nem véletlenül.

kirándulás családdal

Aktív családi nap: így töltődj!

A túrázás az egyik legtökéletesebb kikapcsolódási lehetőség a családnak több szempontból is. A természet lágy ölén közösen kalandozni nem csak a testnek, a léleknek is nagyon jó.

szabadtéri játékok gyerekeknek

Szabadtéri játékok gyerekeknek

Nem tudod, hogyan kösd le a gyerekedet a kertben? Hoztunk néhány bevált, praktikus ötletet, ezekért a játékokért minden kicsi rajonghat.

Családi nyaralás

izgalmas-úti-könyvek-kicsik

A legizgalmasabb úti könyvek kicsiknek

Megnéztük, hogy melyek azok a könyvek, amelyeket meleg szívvel ajánlunk minden útra kelő kisgyereknek, aki már kinőtte a kifestők világát, de az ifjúsági könyvektől még messze van. Következzenek idei nyári kedvenceink!

gyerek nyaralas okos

Ezért lesznek okosabbak a gyerekek a nyaralástól

Mi, felnőttek a legtöbbször a kikapcsolódás és a feltöltődés miatt várjuk annyira a nyaralást. Egy-egy utazás ugyanakkor egyes tudósok szerint felér egy, a gyermekeink képességeinek fejlesztésébe való befektetéssel is.

kocsi program vakacio

5 program, ami garantáltan leköti a kicsik figyelmét a kocsiban

Hosszú autóútra indulni gyerekekkel eleve számos stresszes helyzetet hozhat, ezért érthető, hogy a lehető legjobb hangulatban szeretnénk látni és tartani az autóút során a gyerekeinket. Öt szuper játékötletet mutatunk, amivel ez sikerülhet…

gyerek-nyaralas

Így fejleszd a gyereked nyaralás közben!

Adódhat a kérdés, hogy mivel kössük le a gyerekünk figyelmét, ha a vakáció vagy a nyaralás első napjai utáni izgalomban a kertben való játék és az új rajzfilmek megnézése már-már unalmas számukra. Következzen öt olyan egyszerű tipp, amely nemcsak a figyelmüket köti le, hanem fejleszti is a gyerekeket!

Nyaral a kamasz

Így kezeld a gyereked játszótéri sérüléseit, horzsolásait!

Ha játszótér, akkor hangos gyerekzsivaj, önfeledt játék és megszámlálhatatlanul sok horzsolás. Lásd el gyorsan és szakszerűen a kisebb sérüléseket, és ne hagyd, hogy beárnyékolják a napotokat!

auto tini utazas vakacio

Így induljunk autós túrára egy tinivel

A „tinédzser” jelző a szülők számára nehezítő körülményt jelent a gyereknevelésben a hétköznapokban, ahogyan a nyaralásokkor is. Most öt célirányos tipp következik azoknak, akik autós túrára vállalkoznak tinédzserkorú gyermekeikkel.

tini nyaralas

5 dolog, amit imádnak a tinik a nyaralás alatt

Nem kevés vígjáték témája a filmtörténetben a családi vakáció tinédzserekkel. Tényleg nem egyszerű műfaj, ha nem tudjuk, pontosan mit is szeretne a gyermekünk.

Diákmunka

Hogyan kössük le egy nyáron át egy tini figyelmét?

Sok szülő számára kérdés, hogy mivel kösse le a tinédzserkorú gyermeke figyelmét egy egész nyáron át. Megnéztük, milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik programokat keresnek gyermeküknek a nagyszülői nyaraláson és a családi vakáción túl.

gyerek nyaralás vakáció

Ez a nyár más, mint a többi!

A legtöbb felnőttnek sorakozik az emléktárában legalább egy-két felejthetetlen nyári emlék. A saját szüleink történetei és a saját sztorijaink mellett a történelem már szövi az új generáció későbbi emlékeit is. Kis és nagy kamaszokat kérdeztünk kedvenc nyári emlékeikről.

Nyaralás otthon

Ahol egy percre sem tévesztheted szem elől a gyermekedet: a játszótér

A balesetek majdnem kétharmada, a könyöktörések négyötöde a játszótéren történik, a helyzet egyre rosszabb. Sok szülő napokig nem viszi orvoshoz a kicsit egy törött csuklóval. Szakértőkkel néztünk szét a magyar játszótereken.

Ezek a leggyakoribb nyári sérülések a gyermeksebészeten

Tudod, mik a legtipikusabb nyári gyerek balesetek? Sebek és sérülések, amelyeket a legtöbb gyerek begyűjt a nyári szünet alatt – nem lehet mindent megelőzni.

15 saját készítésű játék, amellyel a kertbe csábíthatod a gyereket

A nyári szünet csak a gyerekeknek tűnik rövidnek, a szülőknek sokszor inkább túlságosan is hosszú. Hogy ezen segítsünk kicsit, eláruljuk, milyen saját készítésű játékokkal csábíthatod ki a gyerekeket a kertbe.

diy, vilagitas

DIY: világítás kerti partira

A kerti lampionoknál nincs hangulatosabb nyári világítás. Akinek van egy kis kézügyessége és türelme, az házilag is gyárthat mutatós darabokat.

kert, trend

5+1 szuper csináld magad ötlet a kertbe

Ha az otthonodhoz tartozik udvar vagy terasz, vess egy pillantást ezekre a csodás DIY-tippekre, amelyeknek hála egész nyáron élvezheted a szabadban lazítást!

kerti butor, lomok

DIY: kerti bútor lomokból

Ne dobj ki semmi megunt és régi dolgot addig, amíg meg nem győződtél róla, hogy nem tudod valahol ügyesen felhasználni. A legócskább kacatokba is új életet lehelhetsz egy kis kreativitással.