Életmód

Mint egy átlagos hétvége: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást, hétvégén tele volt emberekkel a város. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Voltak, akik rollerezéssel, voltak, akik kerékpározással, míg mások futással töltötték a vasárnap délelőttjüket. Az egyik budapesti barkácsáruházban a parkoló tele volt autókkal, sokan virágföldet, növényeket és kertészeti cikkeket vásároltak. Maszk viszont nem volt mindenkin, a távolságot pedig a legtöbben nem tartották be. Az egyéni szabadidős tevékenység egyébként engedélyezett – a másfél méteres távolság megtartásával – írja az atv.hu.  

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást. Képünk illusztráció: Chanan Greenblatt on Unsplash

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást (Képünk illusztráció: Chanan Greenblatt on Unsplash)

A videóból kiderül, az emberek egy jelentős része nem veszi komolyan a járványt. A kijárási korlátozás szerint ugyanakkor az emberek a lakhelyüket csak az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatnák el:

A kijárási korlátozás április 11-ig, azaz jövő hét péntekig van érvényben, de hogy számíthatunk-e ennek meghosszabbítására vagy esetlegesen szigorításokat vezetnek be, arról a kormány jövő héten, valószínűleg szerdán dönt.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top