Aktív nyár
Szponzorált tartalom

15 saját készítésű játék, amellyel a kertbe csábíthatod a gyereket

A nyári szünet csak a gyerekeknek tűnik rövidnek, a szülőknek sokszor inkább túlságosan is hosszú. Hogy ezen segítsünk kicsit, eláruljuk, milyen saját készítésű játékokkal csábíthatod ki a gyerekeket a kertbe.

Sok gyereknek bár millió játéka van, könnyen megunják őket, majd a szülőket kezdik nyaggatni. A szülők pedig azt szeretnék, ha a kölykök ahelyett, hogy a jó időben bent poshadnának, kint, a szabad levegőn foglalnák el magukat.

Hogy hogyan csábítsuk ki őket a kertbe? A legegyszerűbb módja, ha olyan mókákat kínálunk nekik, amit bent nem lehet: például pancsolni és hangoskodni.
Saját kezűleg elkészíthető, kertbe csábító játékok következnek.

Hasznosítsd a virágcserepek alá helyezett görgős tárolókat, és néhány műanyag doboz segítségével készíts belőlük gurulós állatokat. A gyerekek pedig rendezzenek kint versenyt!

 nyar, diy
 
 Néhány téglára fess csíkos vonalakat, egy műanyag edényt áss le a földbe, és szórj valahova kevés homokot – kész is az autópálya homokbányával és tóval.

 
 nyar, gyerek
 
Néhány műanyag üveget vágj ki, és szögeld fel a kerítésre. Arra ügyelj, hogy a legmagasabban lévőt is könnyen elérjék a gyerekek, valamint a rendszer folytonos legyen, és végig tudjon folyni a víz!

 diy, nyar, otthon
A gyerekek egyébként is imádnak kavicsokat gyűjteni, ha pedig ezt már megunták, készítsetek belőlük autót, vagy fessetek rájuk különböző állatokat.

 nyar, otthon
 
A medence nem csak pancsolásra jó, a kishajót is meg lehet benne úsztatni. Jó móka, pláne egy ilyen saját gyártású, boros dugóból készült vitorlás úsztatása.

 otthon, diy
 
Ha bent babakonyha várja a lányokat, akkor kint miért ne várhatná őket egy a felnőttekéhez teljesen hasonló grillező? Ez is egyszerűen elkészíthető hulladék anyagokból.


 
 Régi, hagyományos játék, de újra és újra ugyanúgy lenyűgözi a csemetéket a papírsárkány.

gyerekek, nyar
 Színes papírral vécépapír-gurigából készíthetünk távcsövet a nagy felfedezőknek.

 
 
 A doktor néninél járva kérjünk néhány spatulát (vagy szerezzünk hobbiboltból), amiből aztán játék íj válhat.


 
 
Az előző homokbányás pálya továbbfejlesztett változata alagúttal.

 
Ki gondolta volna, hogy egy üres konzervdobozból és egy szétszakadt lufiból ilyen príma dob születhet?

 
 
Néha a legóautóknak is meg kell tisztulniuk, készítsünk hát üres flakonból, szivacsból és borotvahabból autómosót nekik.


Töltsünk vizet egy műanyag pohárba, majd adjunk hozzá vízfestéket vagy temperát, amit aztán töltsünk vízipisztolyba. Indulhat is a művészkedés, persze szigorúan kint!

diy
 Nem csak vízipisztollyal lehet locsolkodni. Mutassuk meg, hogyan válhat fegyver egy egyszerű flakonból.

diy
 A zsákban futáshoz nem feltétlenül kell textilzsákokat készítenünk, egyszerű kukászsákok is megteszik – a röhögés pedig garantált.

diy

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top