Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Öt bombabiztos úti cél tinivel utazó családoknak

A tinikorú gyerekeket gyakran nem könnyű elvarázsolni vagy éppen lázba hozni a családi programokkal. Most olyan lehetséges úti célokat mutatunk be, amelyek ellen kevés tinédzser emelné fel a szavát egy családi nyaralás tervezésekor.

Európai szörfközpontok a hullámimádóknak

Rengeteg üdülőközpont van már Európában, ahova célirányosan mehetünk, ha tinédzserkorú gyermekünk szörfimádó, vagy éppen tanulni szeretne…. Cornwall hemzseg a remek szörfös partoktól, de délnyugat-Franciaország, Észak-Spanyolország és Portugália is az élmezőnyben van. A jó hullámok keresőinek tökéletes választás mindegyik, ahol nyugodt légkörben, a kontinensen belül gyakorolhatják, fejleszthetik tudásukat. A nagyobb városok, mint Hossegor és St Jean de Luz, kifogástalan strandokkal és pezsgő éjszakai bulikkal várják a tiniket.

saint jean de luz tini uti cel

Fotó: instagram

Állatnézés és aktív pihenés

A tinikorú gyerekek számára valóságos életre szóló élmény lehet egy olyan európai vagy tengerentúli utazás, ahol a középpontban az állatok és a természet megfigyelése áll. Ha nem mennénk messzire, rögtön itt a Schönbrunni Állatkert Ausztriában (amely többek közt attól is olyan menő, mert itt született a világon elsőként emberi tartásban nevelt afrikai elefánt), ahol ha „kicsodálkoztunk” magunkat az egzotikus állatok szépségén, próbára tehetjük magunkat a jobbnál jobb és híres osztrák túraútvonalak egyikén a tinédzserkorú gyermekeinkkel közösen.
Ha távolabbi az úti cél, lehet ez egy strandos, pihenős szakasszal kiegészített szafariút Kenyában vagy Tanzániában, de a gyerekünk biztosan nem fog panaszkodni akkor sem, ha Costa Ricára visszük egy izgalmas dzsungeltúrára, mellette pedig a tengeri sportokat is kipróbálhatja.

kenya tini uti cel

Fotó: instagram

Oahu, az Instagram királyainak és királynőinek

A meseszép szigetet az Amerikai Egyesült Államok Hawaii államának a harmadik legnagyobbjaként jegyzik. Olyan valószerűtlenül szép, hogy a tinituristák a nyaralás során valósággal filmben érezhetik magukat. Úti célként kifejezetten pihentető kategóriának számít a szülők számára, de a tiniknek egyéb ok miatt lesz az álmaik nyaralásra. Abszolút stimuláló választás egy fiatalkorú számára, ahol menő szörfiskolák sokasága várja őket. A szállodai kényelemben a kisebb testvéreket gyerekmedencék, programok szórakoztatják, a szülők pedig a bár imádni való koktélfelhozatalában lelhetik örömüket. A fiatalok rengeteg új barátra tehetnek szert a világ minden pontjáról érkező kezdő szörfösök közt, de a helyszín tökéletes Instagram-fotó-készítő terep is, emlékezetes, lájkgeneráló posztokat téve lehetővé.

oahu sziget tini uti cel

Fotó: instagram

Nagy Alma,  a sokoldalú tiniknek

Izgalmas filmek, ikonikus nevezetességek, popkultúra, elviteles kávét szorongató celebek – New York városa óriási kulturális olvasztótégely, amely sok tini számára a Gossip Girl, A pletykafészek sorozat jelenetei miatt hozza el a tinédzser-életérzését. Az energikus óriásvárosban a kulturális programokra is vevő fiataloknak azonnal otthon érezhetik magukat, számukra kihagyhatatlan a világklasszis Museum of Modern Art, de elképesztően izgalmas, célirányos turisztikai kalandok közül is választhatnak, legyen az filmvilágbéli, turisztikai vagy a hírességekhez kapcsolódó.

new york tini uti cel

Fotó: instagram

Mexikói csoda – a lazításhoz

Ha a gyerekünk mögött nehéz év áll, vagy éppen egy kemény érettségi előtti év közeleg, a mexikói egzotikum biztosan jót fog tenni… A trópusi felhozatalból érdemes megfontolni Cancunt, legalábbis, ha a pezsgés is fontos, és a történések sűrűjébe is szeretnénk bekerülni a családi nyaralás során. A nyugodtabb, családbarát választás a Riviera Maya lehet. Luxusszínvonalú üdülők várják itt a fiatalokat is, ahol ökotúrák, snorkeling, a kalandvágyóknak boogie boarding és barlangtúrák teszik izgalmassá, és emlékezetessé a nyaralást.

Riviera Maya tini uti cel

Fotó: instagram

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top