Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Öt ikonikus nyári filmsláger, amit a gyereked is megnézne

A tinik figyelmét nem könnyű lekötni, de ha valami újjal próbálkoznánk a Netflix és a játékkonzolok világa mellett, jöjjön néhány nyári időszakra való filmes örökzöld, amit akár ők is élvezhetnek.

Piszkos tánc

Több mint 30 éves már a Dirty dancing, vagyis a Piszkos tánc, de napjainkig óriási sláger, amely két fiatal szerelmét mutatja be tökéletesen sikerült és emlékezetes formában. A romantikus, táncos világba ágyazott szenvedélyes történetben tinibarát, izgalmas szálak szövődnek. Baby és Johnny szerelme tiltott – a lány szüleinek szigorúsága miatt –, de a nyári csillagok alatt mégis kibontakozik a szerelem. A mai tiniknek határozottan izgalmas lehet betekinteni a számukra múltidéző „tinédzserlétbe” egy a mai napig milliós rajongótáborral rendelkező film képkockáin keresztül.

A cápa

Tényleg igazi klasszikus. 1975-ös évjárat, vagyis a tinédzsereknek valóságos veterán darabnak tűnhet. Bár a mai thillerek és horrorfilmek képi világához képest meglehetősen szolid, szinte kispályás, érdekes lehet számukra, hogy akkoriban a film tényleg vérfagyasztónak számított. Azoknak a tiniknek, akiket a romantikus filmek kevésbé kötnek le, de egy kis antik borzongásra nyitottak, ez a retró cápás választás tálcán kínálja az izgalmakat egy nagy adag popcorn és a barátokkal való közös reszketés során.

Sorsdöntő nyár

A tinédzserek életében kiemelkedő szerepet játszik a strand és a szocializálódás. A 2002-ben készült filmben mindezt a lehető leggyönyörűbb helyszínen tálalva kapják meg, ahol a történet szerint a főszereplő Anne Marie (Kate Bosworth),két barátnőjével, Edennel (Michelle Rodriguez) és Lenával (Sanoe Lake) a Hawaii-szigeteken éli a szörfös lányok minimum szuper izgalmas életét. Álmaikról, a hullámokkal való küzdelemről és persze a szerelemről szól a film.

10 dolog, amit utálok benned

A film a főszerepekben látható Heath Ledger és Julia Stiles miatt is nagy kedvencünk az örökzöldek közt. Sokak szerint már csak a néhai színész, Heath Ledger „You’re Just to Good to Be True” című énekes produkciója is elegendő ok arra, hogy megnézzük, de szerintünk a tiniknek sok egyéb másért is jó választás. Egyrészt valóban azért, mert megismerik az ezredforduló környékének egyik legnagyobb szívtipróját és egyben különösen tehetséges tagját. Az 1999-es film az egyik legsikeresebb mozi volt a megjelenésekor, csak a Mátrix előzte meg. Nem véletlenül. Rengeteg izgalmas szál, szerelmi téren pedig izzás jellemzi minden mennyiségben – mindez egy gimnázium keretein belül.

Az ördög Pradát visel

Szinte zsenge, 12 éves hajtás az ikonikus ajánlataink között. Azoknak a tiniknek ajánljuk, akik fél szemmel már a jövőjük felé kacsintanak. Egy fiatal és érzékeny friss diplomásról szól, aki remek állást kap egy szuper menő divatmagazinnál. A karriercápának számító főszerkesztő asszisztenseként kerül be a mély vízbe, és mutatja meg a tiniknek, milyen is a felnőtt lét a küzdelmesen napokon.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top