Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Fesztivál, palotajátékok, Szabihíd: vedd ki a részed az idei nyárból!

Elképesztően izgalmas eseményekkel üthetitek el július első felét is. A gyerek- és családi programokon túl, a baráti társaságok, sőt a magányos farkasok is megtalálhatják a kedvükre valót!

Elhoztuk július első felének 10 legmenőbb nyári programját. Válogassatok kedvetekre!

Szerezzetek élményt a családdal

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A palotajátékok nemcsak szórakoztatóak, de tanulságosak is, hiszen sokat megtudhatunk belőle a történelemről, a régi korok emberének életéről, harcmodoráról, divatjáról. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, aminek hiteles helyszíne Visegrád.

Mikor? 2019. július 12-14.

Hol? Visegrád

Mennyi? 500 – 6.500 forint

Szabihíd 2019

2019 nyarán négy hétvégére ismét gyalogos híddá alakul át a Szabadság híd. A köztérként működő teljes híd ad helyet az önkéntes alapon szerveződő zenei, színházi, irodalmi, képzőművészeti produkcióknak, sporteseményeknek, baráti összejöveteleknek, közösségi játékoknak. Nemcsak a barátokkal, de a családdal is érdemes végig sétálni a hídon. Tökéletes vasárnap délutáni program!

Mikor? 2019. július 6-28.

Hol? Budapest

Mennyi? Ingyenes

4. PFB – SkanzenFutás, családi futófesztivál

Ha még nem futtok, de már komolyan elgondolkoztatok rajta, ha már voltatok kint szurkolóként, ha már elkezdtétek, ha van gyereketek és futnátok vele, egyszóval ha szeretnétek elmenni egy különleges helyre és futni, csak úgy az öröm és a családi élményszerzés kedvéért, akkor Szentendrén a helyetek!

Mikor? 2019. július 14. 09.00

Hol? Szentendre

Vegyétek nyakatokba a világot a barátokkal

Villányi Rozé Fesztivál

A Villányi Rozé Fesztivál rózsaszín kavalkáddal, vidám és sportos hangulattal, könnyűzenei programokkal, hatalmas jelmezes, rózsaszín futóversennyel, valamint a testes vörösborok mellett a nyár kedvencével, könnyed villányi rozékkal várja a kikapcsolódni vágyókat, nagy baráti társaságokat.

Mikor? 2019. július 12-13.

Hol? Villány

program, programajanlo, nyar

Fotó: iStock

XXIV. Balatongyöröki Borfesztivál

A megújult Balaton-parti sétányon a platánfák alatt rendezett négynapos program során megismerkedhettek a györöki és környékbeli borokkal, késő délutántól, kézműves vásár, esténként pedig könnyűzenei koncertek és utcabál vár rátok!

Mikor? 2019. július 18-21.

Hol?  Balatongyörök, parti sétány

Fontos! Fesztivál és Balaton: tökéletes párosítás, azonban nem árt figyelni gyermekeinkre és egymásra is, hiszen egy ilyen nagyobb összejövetel alkalmával hamar bekövetkezhet egy-egy kisebb-nagyobb baleset. Pici horzsolások, apró sérülések esetén használjunk sebfertőtlenítőt, illetve hámosító kenőcsöt, ezek ugyanis serkentik az új szövetek képződését. Vagyis várhatóan gyorsabban és szebben gyógyul a seb, mintha fertőtlenítés után további kezelés nélkül, magától hagynánk zajlani a folyamatot.

Zánkai Borhét

2019. július 13-án ismét megkezdődnek Zánkán a Borhetek. A nyitó napon, július 13-án este 19.00-kor indul a díszes felvonulás a Faluháztól, egészen a strand melletti szabadtéri színpadig, ahol esténként neves előadók lépnek színpadra, míg a rendezvényre látogatók kóstolhatják a borházak által kínált finom balatoni borokat.

Mikor? 2019. július 13-27.

Hol? Zánka

Művészetek Völgye

2019. július 19. és 28. között rendezik meg a Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja a 29. Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztivál közel 1500 különleges programmal vár titeket. Többek között könnyűzenei, jazz, világzenei, népzenei és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal, zöld programokkal, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal készülnek a szervezők, de ami biztosan elmaradhatatlan kelléke a fesztiválnak, az az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás.

Mikor? 2019. július 19-28.

Hol? Kapolcs

Mennyi? 4.500- 42.000 forint

Járjatok a gyerkőc kedvében

Kertészkedés mesehősökkel

Mese, alkotás, növényültetés. Játékos kertészkedős foglalkozás 3-10 éves gyerekeknek (és szüleiknek) a Szamóca Kiskertész Klubban a Füvészkertben. A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez.

Mikor? 2019. július 10.

Hol? ELTE Füvészkert, Budapest

Mennyi? 1.800-3.400 forint

Figyelj! Könnyen előfordulhat, hogy a játék és az izgalmas programok hevében elfeledkezik magáról a gyerkőc és mi magunk is. A folyamatos folyadékpótlás mellett kellő figyelmet kell szentelni a bőr védelmére is. Ha megsütött minket a nap, mindenképp kezeljük le, például enyhébb égési sérülésekre való kenőccsel.

Nem ciki, csinálj magadnak menő programot

Szimpla Bolhapiac

Július 13-án újra Nagy Budapesti Kultúrzsibi a Szimplában. Minden hónap második szombatján elveszhetünk a sokszínű Szimpla kertben és a Kazinczy utca macskakövein. A bolhapiacon mindenki talál kedvére valót: lesznek régiségek, ruhák, fotók, analóg fényképezőgépek, festmények, ékszerek, tárgyak és sok más érdekes cucc.

Mikor? 2019. július 13.

Hol? Szimpla Kert

Mennyi? Ingyenes

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom. Támogatta a Bayer Hungária Kft.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top