Aktív nyár
Szponzorált tartalom

A legizgalmasabb úti könyvek kicsiknek

Megnéztük, hogy melyek azok a könyvek, amelyeket meleg szívvel ajánlunk minden útra kelő kisgyereknek, aki már kinőtte a kifestők világát, de az ifjúsági könyvektől még messze van. Következzenek idei nyári kedvenceink!

Bartos Erika – Alma Együttes – Pogány Judit: Bogyó és Babóca – Nyári mesék / hangoskönyv – Kedd Kiadó

A foglalkoztatók és a kifestők lapjain túl már a valami többre is vágyó kisgyerekeknek évek óta nagy kedvence Bartos Erika sikerszériája. A kis rajongóknak különlegesség lehet ez a továbbfejlesztett kiadás, ami lényegében nyári meséket egyesít a két kedvencről, Bogyóról és Babócáról, mindezt hangoskönyvbe ágyazva. Remek megoldás akár fülhallgatóval a repülőgépen, akár az autóban hallgatva, izgalmas mesefolyam ez a kis rajongóknak – Pogány Judit előadásában.

Ajánló: „Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány elválaszthatatlan barátok. Bartos Erika mesehősei sok kedves kalandon keresztül közösen felfedezik az őket körülvevő világot. A meséket Pogány Judit olvassa fel. Kiváló szórakozás utazáskor az autóban vagy otthon, ha anyu vagy apu már fáradt.”

izgalmas úti könyvek kicsik bogyo es baboca

Forrás: libri

Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen / Kolibri Gyermekkönyvkiadó
A gyerekek körében Varró Dániel gyermekkönyve óriásit szólt a megjelenéskor. Ez a verzió egy új, javított kiadás, amelyben Andris izgalmas kalandjait követhetjük. Itt kalandokban, nem várt fordulatokban nem lesz hiány, kis- és nagyiskolásoknak is a kedvence lehet.

Ajánló: „A Túl a Maszat-hegyen című történet hőse, Muhi Andris nem is sejti, mire vállalkozik, mikor elindul a Maszat-hegyen túlra, hogy meglátogassa régen látott jó barátját. Maszat Jankát, Makula bácsit, Szösz nénét és a Maszat-hegy többi békés lakóját ugyanis nagy veszedelmek fenyegetik. A könyv verses meseregény, verselésében és hangütésében a klasszikus verses regényeket idézi (Puskint, Byront, Arany Lászlót), a történet viszont kalandos, modern tündérmese. Az elbeszélést számos játékos, dallamos betétvers egészíti ki. Találhatnak benne kedvükre valót a kis- és nagyiskolások, a szüleik; a kalandok és izgalmak, a csendes elmélkedések és az irodalmi ínyencségek kedvelői egyaránt.”

izgalmas úti könyvek kicsik tul a maszat hegyen

Forrás: libri

Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása / Ciceró Könyvstúdió

Régi nagy ikon, mondhatnánk a szülők gyerekkorát megidéző kiadvány. Az utazással egybekötve külön izgalmat jelenthet a gyerekeknek, hogy végigkísérhetik a mesés tájakat lúdháton bejáró Niels kalandjait. Ez a verzió a kisebbeknek át dolgozott kiadás, amelyből akár mi is felolvashatunk nekik esténként a szállodai szobában, az otthoni lefekvéseket idézve.

Ajánló: „Ki ne szeretne a vadludak tollába kapaszkodva messzi tájakra repülni? Az arasznyira zsugorodott Nils Holgerssonnak bizony ebben a szerencsében lehet része. Csodálatos és izgalmas útra indul egy házilúd-csapattal, személy szerint Márton Gúnár nyakába kapaszkodva. Hihetetlen történeteket hall, vadabbnál vadabb kalandokat él át, és új barátokra tesz szert.”

izgalmas úti könyvek kicsik nils holgerson

Forrás: libri

Horváth Mónika: Manka utazásai / Cerkabella Könyvkiadó

Az önfeledt örömre, boldogságra tanító és nevelő könyv ez, amely egészen vékonyka, tehát még helyhiányra hivatkozva sem hagyhatjuk ki egy nyaralásra készülő kislány csomagjából. A könyv nagy tanulsága, hogy az ismeretlen tájak mennyi izgalmas, szerethető újdonságot hozhatnak egy kisgyerek életébe.

Ajánló: „Manka útnak indul, hogy meglátogassa távol élő, rég nem látott barátnőit. Ismeretlen tájakat fedez fel, bárányt simogat, megszereti az esőt, és hazatérése után többé már nem tudja elképzelni tej nélkül a teáját. A képeskönyvet Horváth Mónika illusztrátor, a Manka babák tervezője írta és rajzolta saját úti élményei alapján. A mankaság lényege, hogy fogadjuk el önmagunkat és másokat, legyünk vidámak, és élvezzük az élet apró örömeit, legyen az egy mosoly valakitől, egy csésze habos kávé vagy az égen húzódó szivárvány.”

izgalmas úti könyvek kicsik manka utazasai

Forrás: libri

Erwin Moser: Kokó és Kiri varázslatos utazásai / Manó könyvek

Talán kevésbé ismert induló a gyermekkönyvek nagy klasszikusaihoz viszonyítva, de nálunk abszolút kedvenc. A sorozatnak ez a tagja sem okoz csalódást, imádni való rajzokkal és nagyon aranyos kis történetekkel varázsolja el a kicsiket.

Ajánló: „Erwin Moser Álomországának hősei:
Kokó, a görbe orrú medve;
barátnője, Kiri;
a bölcs fehér madár;
a növénybűvölő;
Rico, a rőt sárkány,
nyolc éhes bogár és még sokan mások.
A varázsernyő és a repülő szőnyeg segítségével sok-sok kalandot élnek át. Megtanulják, hogy a kívánság akkor teljesül, ha sikerül egyszerűen megfogalmazni, ám annál hosszabb idő kell hozzá, hogy teljesüljön…”

izgalmas úti könyvek kicsik koko es kiri

Forrás: libri

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top