Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Aktív családi nap: így töltődj!

A túrázás az egyik legtökéletesebb kikapcsolódási lehetőség a családnak több szempontból is. A természet lágy ölén közösen kalandozni nem csak a testnek, a léleknek is nagyon jó.

Ha tipped sincs, hogyan töltheti a család a szabadnapokat nyáron, jó helyen jársz. Olyan ötleteket hoztunk, amelyek kellemes családi programokat ígérnek, de persze a ti hozzáállásotoktól is függ, mennyire lesz sikeres egy-egy kaland. Na meg attól, hogy szerettek-e a szabadban lenni. Ugyanis a programok színhelye egyértelműen a természet. Azért, hogy élvezzétek a tiszta levegőt, a napsütést, és olyan közös élményeket szerezzetek, amilyenek a léleknek is melengetők. Az időjárás adta kihívásokra természetesen készüljetek, nyár lévén fényvédő, sapka, napszemüveg és megfelelő mennyiségű folyadék nélkül el se induljatok. A piknikkosár is szuper találmány a közös családi kirándulásokra, de romlandót ne nagyon vigyetek magatokkal. Úti célként pedig ezeket választhatjátok.

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje a Gemenci erdő, amely 30 kilométer hosszan terül el. A tájat felfedező kirándulást érdemes Pörbölyön, a kisvasútnál elkezdeni. Akik nem vonatoznak, kerékpározhatnak is, de gyalogos túrákban is bővelkedik a csodás vidék. Sőt, akár lovas kocsis túrára is van lehetőség, a vállalkozó kedvűek hajóra is szállhatnak. Vannak olyan részei az erdőnek, amelyek nem megközelíthetőek, ezeken a területeken számos nagyvad él. Akik még nem voltak Gemencen, mindenképpen kiránduljanak el legalább egyszer erre a meseszép tájra.

A Bükk szerelmesei a Szalajka-völgyet úgy ismerik, mint a tenyerüket. A Szalajka-patakban élő sebes pisztrángokról biztosan mindenki hallott már, akárcsak a ország egyik legszebb természeti látványosságáról, a Fátyol-vízesésről, amely a völgyben található. A Szilvásváradi Erdei Vasút mesés kirándulást ígér, azoknak pedig, akik az állatokhoz szeretnének közelebb kerülni, a vadasparkba is érdemes ellátogatniuk.

kirándulás családdalHa elég volt az erdői sétákból, irány Celldömölk! Hogy miért? Mert ott található a Kemenes Vulkán Park, az ország egyetlen vulkanológiai kiállítása. A Kárpát-medence és Magyarország tűzhányóit bemutató komplexum izgalmas élményeket tartogat: megtudhatjuk, hogy a vulkáni folyamatok végigkísérték a bolygó négy és fél milliárd éves történetét, és hogy hogyan befolyásolták felszínének alakulását, hogyan hatottak az élővilágra. Kézzelfogható élmények, látványos bemutatók, asztali földrengés-szimulátor és vulkánkutató szkafander is a látogatók élményét szolgálja.

Azoknak, akik Budapesten laknak, és nem szeretnének hosszan autózni, tökéletes választás lehet a Dobogókő, ahol a túrázás után jó megpihenni egy babgulyásra. A fővárosi forgatag közelében van Normafa is, amelynek már a neve minden fővárosi természetszerető szívét megdobogtatja. De a Budai-hegység túrai közül is válogathatnak a családok, sőt Leányfalutól egészen Visegrádig számos szépség várja a szabadban kalandozókat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top