Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Ezért imádjuk a szabadtéri sportokat

Vannak, akik el sem tudják képzelni az életüket szabadtéri sportok nélkül. A futás az egyik legnépszerűbb választás, nem véletlenül.

A fénytelen, színtelen hónapok után felüdülés a tavasz, ám az igazi szabadságot a nyár hozza el azok számára, akik szeretik a szabadtéri sportokat. A legtöbb olyan mozgásforma, amit a hétköznapi emberek művelnek, a szabad ég alatt is végezhető. Sőt, valójában ott jó csak igazán sportolni, ugyanis a testi felüdülésen, fejlődésen kívül számos lelki hozadéka is van. Akik megtapasztalták már, mennyire kellemes a lenyugvó nap simogató sugarai között kocogni, vagy hogy milyen fantasztikus érzés a lágy nyári szellőt a bőrödön érezni egy kiadós edzés után, azok jól tudják, miről beszélünk. Azok viszont, akik nem ismerik ezeket, hihetnek a szakértőknek. A kutatók ugyanis megállapították, hogy a friss levegő, a napfény és szerencsés esetben a zöld környezet nemcsak a testnek, hanem a léleknek is gyógyír. Hobbisportolókat kérdeztünk arról, miért szeretnek a szabadban mozogni.

„Össze sem tudom hasonlítani, mennyivel jobban szeretek a szabadban futni. Jobban megy, valahogy könnyebben telnek a kilométerek. Minden évszakban futok, de van, hogy az időjárás vagy a körülmények miatt bekényszerülök egy edzőterembe. Olyankor alig várom, hogy kiszabaduljak. Kint érzem, ahogy feltöltenek a napsugarak, szeretem, ha kicsit fúj a szél, hogy csend van.”

„Először a férjem kezdte el a tájfutást, utána én is csatlakoztam hozzá. Tíz éve nincs olyan hét, hogy ne indulnánk el valamerre. Persze nem profi szinten űzzük, csak úgy, a saját örömünkre, de el sem tudjuk képzelni az életünket e nélkül. A gyerekeink edzőterembe járnak – örülünk, hogy mozognak, de boldogabb lennék, ha ők is a természetben találnák meg a kedvenc mozgásukat. Szerintem sokkal egészségesebb és nyugalmasabb kint.”

futás edzés kint

„Minden hétvégén, ha jó idő van, kimegyünk a Margit-szigetre. A gyerekek végigszaladgálják a napot, ha kedvünk támad, mi is futunk, visszük az edzős ruhánkat. Nekünk ez a természetes. Mivel itt a nagyvárosban élünk, a szigeten tudunk fellélegezni. Ugyan több szempontból kihívás szülőként, de vállaljuk: a táskában mindig van másik ruha a gyerekeknek, fertőtlenítő, sebgyógyító krém, na meg egy nagy adag lelkesedés, ami a szabadban megduplázódik.”

„Apám, ha tehette, állandóan horgászott, úgy nőttem fel, hogy sokat voltam a szabadban. Mióta a fővárosban élek, minden alkalmat megragadok, hogy kint legyek. A futást is ezért imádom, na meg azért, mert a feleségemet a futás által ismertem meg. Sokat túrázunk, erdőt járunk. Minket ez éltet, imádjuk a szabadtéri sportokat.”

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top