Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Július 19–26.: kertmozival, Hobbit-táborral és Ring Runnal dübörög tovább a nyár

Nagy baráti társaságod van, vagy inkább a gyerkőcökkel és a családdal töltöd legszívesebben a szabadidődet? Szeretsz egyedül is kikapcsolni? Csúcsszuper programokat gyűjtöttünk össze!

Baráti társaságoknak

Alföldi Street Food Fesztivál

A nyár egyik felejthetetlen bulija, jó zene és különleges ételek társaságában. Negyedik alkalommal lesz Cegléden Alföldi Street Food Fesztivál.

A rendezvényen a szervezők felvonultatnak számtalan, egyedi recept alapján készült street food ételt. Lesz minden, ami szem szájnak ingere: sertésből, marhából, szárnyasokból készült ételkülönlegességek és megannyi sör-, illetve borféle.

Hol? Cegléd

Mikor? 2019. július 18–21.

Badacsony Bor7

A Badacsonyi Borvidék legjobb 14 pincéjének borai mellett a Bor7 látogatói idén is találkozhatnak a Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház kínálatával, a Szegi Családi Gazdaság különleges tehén- és kecskesajtjaival, valamint „hamuban sült” pogácsát, kürtőskalácsot és langallót is fogyaszthatnak majd. Ezenfelül az Ízlelj és nyerj! program keretében több badacsonytomaji vendéglátóhely is kifejezetten a Bor7 idejére készülő menüvel várja a vendégeket.

Hol? Badacsony

Mikor? 2019. július 12–28.

Fontos: a nagy nyári melegben vigyázzunk magunkra és egymásra is! A balesetek hamar előfordulhatnak: pici horzsolások, apró sérülések és sebek esetén használjunk hámosító kenőcsöket, ezek ugyanis serkentik az új szövetek képződését.

Fezen

A székesfehérvári Fezen 2019-ben is két nagyszínpaddal és több kisebb zenei helyszínnel várja a fesztiválozókat. A 2019-es Fezen fesztiválon itt lesz a brooklyni Life Of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai rock/metal élet egyik állócsillaga, az Ossian is.

Hol? Székesfehérvár

Mikor? 2019. július 24–27.

KeddKilenc Kertmozi – Az Amy Winehouse-sztori

Asif Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla. Az Amy – Az Amy Winehouse-sztori nem mutat hagyományos interjúhelyzeteket, az archív felvételek mellett az énekesnő világhírű dalait és fellépéseit mutatja meg a nézőknek koncert- és lemezfelvételeken keresztül.

Hol? Budapest

Mikor? 2019.07.23. 21:00

Családoknak:

Káli Vigasságok

Változatos, élő zenés előadások (néptánc, nóta, jazz, retró slágerek, klasszikus koncert, utcabáli zene), kiállítások, borkóstolók, kerti buli, kirakodóvásár, gyerekprogramok is várják azokat, akik a Káli Vigasságokra kilátogatnak.

Hol? Szentbékkálla

Mikor? 2019. július 27–28.

Fotó: profimedia

Középkori Forgatag

Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékának ad otthont a diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere, melyen a családok és a történelem szerelmesei is izgalmasabbnál izgalmasabb programokra számíthatnak. A XIX. Középkori Forgatagon valósághű viadalok, nagyszabású fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a diósgyőri vár népe is várja a látogatókat.

Hol? Diósgyőri vár

Mikor? 2019. július 26–28.

Ne feledd! A nyári szabadtéri programok egyik nagy hátulütője, hogy a buli hevében elfeledkezünk magunkról és a bőrünk védelméről. Ha a naptej otthon maradt, és a nap végére a gyerkőc és mi magunk is megpirultunk, akkor a napégések, égési sérülések kezelésére mindenképp használjunk gyógyszertárakban kapható célzott készítményt.

Ister Napok

Idén már 15. alkalommal kerül sor a Duna ünnepére, az Ister Napok megrendezésére, amely szintén egy helyi hagyományokra épülő rendezvénysorozat, számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programmal. A fesztivál igazi kuriózuma a szombat esti zenés gyertyaúsztatás, amely páratlan élményt kínál minden idelátogató számára.

Hol? Szentendre

Mikor? 2019. július 20–21.

Gyerekeknek:

Hobbit-tábor

A július 15. és 19. között megrendezett táborban a gyerekek belecsöppenhetnek Középfölde világába, és kipróbálhatják magukat egy igazi hős bőrébe bújva. Amellett, hogy végigizgulhatják a Hobbit kalandjait, ők maguk is az események alakítóivá válnak, hogy aztán felkutassák a sárkányt és elnyerjék a kincset. Az ötnapos napközis táborban a Károlyi-palotában és más budapesti helyszíneken zajlanak majd a kalandozások

Hol? Budapest

Mikor? 2019. július 15–19.

Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány, a Pizsamátor és az Űrdöngölő lemezek dalaival hív kalandra: csíkos függőágyakban ringatózunk, Piciklin száguldunk, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelünk, vagy a Balatonon vízibiciklizünk, a stranddiszkóban pedig Rizibizi nénivel és bácsival reppelünk, aztán körtáncot járunk a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kapunk szárnyra.

Hol? Felsőörs

Mikor? 2019. július 20.

Kapcsolódj ki egyedül:

Ring Run Hungaroring 2019

Július 20-án második alkalommal rendezik meg a Hungaroringen a Ring Runt, melynek keretein belül 4, 12 és 21 km-es távon futhatunk azon a pályán, amely már számos nagy küzdelmet látott korábban, de nem csupán az autósport szerelmesei számára lehet különleges a helyszín.

Hol? Hungaroring

Mikor? 2019.07.20. 07:00

(Nyitókép: profimedia)

Szponzorált tartalom. Támogatta a Bayer Hungária Kft.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top