Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Így kezeld a gyereked játszótéri sérüléseit, horzsolásait!

Ha játszótér, akkor hangos gyerekzsivaj, önfeledt játék és megszámlálhatatlanul sok horzsolás. Lásd el gyorsan és szakszerűen a kisebb sérüléseket, és ne hagyd, hogy beárnyékolják a napotokat!

A játszótereken a kisebb-nagyobb sebek, horzsolások természetes jelenségnek számítanak. A leggyakrabban a térd, a könyök, a csukló és az áll sérül, és ha kisebb sebről, felületi horzsolásról van szó, nem kell azonnal orvoshoz rohannotok. Elég, ha a helyszínen ellátod a gyereked sebét, fontos azonban, hogy ezt szakszerűen végezd, mivel könnyen gyulladás vagy fertőzés lehet a vége.

Legyen nálad víz!

Víz mindig jó, ha van nálad, nem csak akkor, ha kisebb baleset éri a gyereket. Egész évben, de nyáron különösen fontos a megfelelő folyadékpótlás, így a legjobb, ha a táskádba egy 1,5 literes vizet is bepakolsz. A tiszta, szénsavmentes víz jól jöhet a játszótéren szerzett sebek tisztításánál, lemosásánál is, de ha a gyereked úgy szerezte a sebet, hogy közben még meg is ijedt, feltétlenül itass vele néhány korty folyadékot!

Előzd meg a sebgyulladást!

A tiszta víz önmagában nem elegendő egy vérző seb fertőtlenítéséhez. Egy felületi horzsolásnál fontos, hogy alaposan fertőtlenítsd a sérülést – ma már jó néhány olyan sebfertőtlenítő szer van, amely nem csíp. Ha ezt nem teszed meg, a sebben elszaporodhatnak a kórokozók, ami gyulladással jár. Ezt a bőr kipirosodása, a seb környékének duzzanata jelzi.

A sebkezelés közben nyugtasd meg a gyerekedet!

Nyugtasd meg a bőrt!

Ha túl vagytok a kellemetlen részen, adj enyhülést a sérült bőrnek, és kend be hámosító krémmel, arra azonban ügyelj, hogy a színes-szagos krémek helyett olyat válassz, amely színezék- és illatanyagmentes. Az ilyen krémek a természetes úthoz képest felgyorsítják a sebgyógyulást– vagyis a játszótéri elsősegélypakk erősen ajánlott elemei.

Hagyd játszani!

Ha a krém beszívódott, és a sérülés kicsi, ragaszd le ragtapasszal. Ha nagyobb, akkor használj steril gézlapot, amelynek rögzítsd mind a 4 szélét ragtapasszal.Ez azért szükséges, hogy a nyílt sebbe ne kerüljön homok, szennyeződés és ezáltal fertőzést okozó baktérium. Vattát semmi esetre se használj, mert beleragad a sebbe, és később újabb fájdalom forrása lehet. Ha leragasztottad a sebet, és a gyereked nem fájlalja már, te is hátradőlhetsz, de hazaérve vedd le a kötést, ismételd meg a folyamatot az utolsó lépés, azaz a bekötözés kivételével, ugyanis szabad levegőn könnyebben gyógyul a seb.

Szponzorált tartalom. Támogatta a Bayer Hungária Kft.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top