Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Öt zseniális fejlesztőapplikáció kicsiknek

Sok szülőnek fenntartásai vannak az applikációkkal szemben, de vannak olyan alkalmazások, amelyek tényleg sokat segítenek a gyermekek fejlesztésében. Ezek közül mutatunk be most ötöt.

A digitális korszak sok szülő számára rengeteg aggasztó gondolatot vet fel. A képernyőfüggés tényleg komoly gondot okoz napjainkban, de a mértékletesség segíthet abban, hogy néhány jótékony hatással bíró applikációt nyugodt szívvel tölthessünk le a gyermekünknek. Most azt néztük meg, melyek azok az alkalmazások, amelyek sokat segítenek a gyermekek különböző készségeinek a fejlesztésében.

1. Toca Nature, építkezés ovisoknak

A digitális kalandba ágyazott gyermektermészetkönyv varázslatos erővel ruházza fel a kis játékosokat. A kicsik játékos könnyedséggel építhetnek dombokat vagy alakíthatnak ki csatornákat a folyók és a tavak számára, mindezt úgy, hogy takarítanunk sem kell utánuk. Játszva tanulhatják meg a természet rendjét és az építés erejét. A kalandokban szerepet kap a faültetés, és élvezhetik munkájuk gyümölcsét is, amikor is a nyulak, medvék, halak és hódok kialakítják élőhelyüket. A játék az alkotás élvezetéről szól, amelynek során beleshetnek a kicsik a körülöttük lévő világ rejtett zugaiba is.

Ára: 
Toca Nature – iOS (£2.99)
Toca Nature – Android (£2.99)

2. My Very Hungry Caterpillar, a virtuális Tamagocsi

A nagyon különleges dizájnt kapó, egy nagyon éhes hernyót a középpontba állító applikáció az egyik nagy kedvencünk. Sokban eltér a hasonló struktúrájú alkalmazásoktól, egyrészt, mert nagyon különleges, 3D-s grafikán alapszik, imádni való rajzokkal. Az alapötlet a kicsikben lévő gondoskodásérzés fejlesztése, a felelősségtudat kialakítása. Kicsit olyan, mint amilyen a Tamagocsi volt az idősebb generációk számára. Itt a gyerekeknek egy az elején egészen kis hernyó etetéséről, altatásáról kell gondoskodniuk. Ők döntik el, mikor mivel játszik a kis hernyó, és egyéb seregnyi izgalmas program közül is választhatnak. Ha jó munkát végeznek, kedvencükből pillangó lesz. Négyéves kortól ajánlott.

Ára:
My Very Hungry Caterpillar – iOS (£4.99)
My Very Hungry Caterpillar – Android (£free + £2.99 IAP)
My Very Hungry Caterpillar – Windows (£3.09)

3. Számolásra fel!

Zseniális, kompakt kis segítőtárs a három-hét év közöttiek számára, ha a cél a játékos tanulás, ami a számolást illeti. A multi touch screen használata egészen különös, élvezetes új szintre emeli a tanulást. Aranyos karakterekkel és animációkkal tanít meg 10-ig számolni az ujjak segítségével, nullától egészen 10-ig és vissza. Mindezt több nyelven is, összeadási és kivonási feladatokkal.
Little Digits – iPad (£2.99)

4. Loopimal, a verhetetlen zenei alkalmazás

Szinte zabálni való a grafikája ennek az alkalmazásnak, amelyet kifejezetten hat-nyolc év körüli gyerekeknek fejlesztettek ki. A három alkotó a zenei loopokra tette a hangsúlyt, amelyeket a kis felhasználók maguk is készíthetnek az alkalmazáson belül. A saját alkotásokat cuki állatok adják elő, mégpedig hangszerek hangján. Színekre applikált formák teszik szebbé az alsó sávból kiválasztható blokkokat, amelyekből a zenéket készíthetik a kicsik. Még csak nyelvet sem kell beszélniük hozzá, ráadásul kilenc nagyon aranyos állat közül választhatnak, ha előadásra kerül a sor.

Loopimal – iOS (£3.99)

5. Sakkot a nagyoktól

Sven Magnus Carlsen norvég sakkozó neve a kis sakkrajongóknak biztosan sokat mond. A sakkot szerető gyerekeknek ma már nagyon sok alkalmazást kínálnak, de a mi kedvencünk ez az 5–25 év közöttieknek kínált verzió, ahol ki tudják választani a játékosok a saját korosztályuknak megfelelő nehézségi szintet. Az applikáció ráadásul ingyenes, igaz, lehetőséget kínál az alkalmazáson belüli vásárlásra is. A világklasszis Magnustól ráadásul videós tartalmakon keresztül még tanulhatnak is a kicsik különböző trükköket!

Ára: ingyenes

3 bónusz, teljesen ingyenes fejlesztő játék gyerekeknek:

Flow Free
8 év felettieknek és felnőtteknek is igazi szürkeállomány-fejlesztő digitális kirakós, több mint 2 ezer, ingyenesen elérhető feladvánnyal.

Fish School
Már kétéves kortól óriási segítség és fejlesztő szórakozás ez a többszörös díjnyertes játék, ahol számokat, betűket, formákat, színeket gyakorolhatnak élvezetes formában a kicsik, egy kis horgászattal egybekötve.

NASA Visualization Explorer
A NASA felfedezőapplikációja remek családi program, ahol az applikáció és némi szülői fordítás segítségével fedezhetik fel a 7 év fölöttiek bolygónk csodálatos mélységeit. Emellett az ingyenes alkalmazás lenyűgöző képeket és videofelvételeket ígér a kíváncsi gyerekeknek, amelyekben a bolygók és a csillagok titkaiba is beleshetnek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top