Szépüljünk

Így használd az aranyat a sminkben

Soha ilyen határozottan nem volt jelen a sminkben az arany, mint ebben a szezonban. Chanel, Dior, Givency, Nina Ricci, Oscar de la Renta: arany sminkben pompáztak a modelljeik a kifutókon. Az idei őszi divat remekül harmonizál az arany árnyalataival. Tippeket adunk, hogyan használd, hiszen te is megérdemled a meleg ragyogást!

Szemre, szájra, orcára, sőt körömre is

Hasznos lehet!

♦ Őszi sminktrendek»

♦ Így válaszd ki a szempillaspirálodat!»

♦ 7 fő bűn a sminkelésben»

Ha azt mondom, arany, akkor ne csak aranyos csillámra gondolj, más színeket dúsítva, hanem az aranyra, a maga teljes, telt pompájában. És még az sem biztos, hogy csillog! Használhatod az extra fényes, de a selymes változatot is, sőt keverheted is ezeket. Kerülhet arany az alapozó fölé a járomcsontodra, pompázhat aranyban az egész szemhéjad, lehet aranyos az ajkad. Igazi látványosság az arany körömlakk, amellyel fedőlakként vonhatod most be a körmödet.

Chanel arany körömlakk és arany „pirosító
Chanel arany körömlakk
és arany „pirosító” púder

 

Önmagában vagy kombinálva

  • Ha az egész szemhéjadra arany szemhéjfestéket simítasz, akkor a szempilládat mindenképpen spirálozd ki, tedd hangsúlyossá. Használj éjfeketét vagy meleg, sűrű barnásfeketét. Ha még sűrűbbé tennéd a pilláidat, akkor közvetlenül a tövüknél alkalmazd a tust. Ügyesen pontozd be a festékkel a pillák közötti apró részeket, így nem a vonalon lesz a hangsúly, csak ellenállhatatlanul határozottá válik a pillantásod.

L'Oreal Paris Telescopic szempillaspirál
L’Oréal Paris Telescopic szempillaspirál
Max Factor Masterpiece Beyond Length szempillaspirál – a fekete festék után egy leheletnyi arany is kerülhet a pilládra
Max Factor Masterpiece Beyond Length szempillaspirál – a fekete festék után
egy leheletnyi arany is kerülhet a pilládra
  • Az ujjaddal és ecsettel is felviheted az arany szemhéjfestéket. A tubusos, krémes változatokkal nehezebb dolgozni, egyszerűbb dolgod lesz a préselt porfestékekkel.


Mac, arany pigment Teheted a szemedre, simíthatsz egy cseppet az arcodra, de a színtelen körömlakkodat is feldobhatod vele (egyszerűen keverj-rázz hozzá egy picit)
MAC, arany pigment
Teheted a szemedre, simíthatsz egy cseppet
az arcodra, de a színtelen körömlakkodat is
feldobhatod vele (egyszerűen keverj-rázz hozzá egy picit)


  • Ne csak a szemed felső részét aranyozd be, nyugodtan kerülhet alulra is. Az arany szemhéjfestéket vékony vonalban tedd az alsó pillák alá (a szemed külső harmadában), és satírozd el egy kicsit kifelé haladva.
  • A szemhéjadon is remekül harmonizál az arany a barnákkal, a bézzsel, a zöldekkel és a feketével is, nyugodtan kombinálhatod őket. Olyan párosításokkal is lenyűgöző lesz az eredmény, amikről ezt elsőre nem is gondolnánk. Az aranyat a rózsaszínnel és a naranccsal is keverheted. Az aranyat mindig másodikként használd, a másik szín tetejére, mellé festve. Figyelj oda, és gondosan satírozd össze az átmeneteket!


Yves Saint Laurent 5 részes szemhéjsmink paletta
Yves Saint Laurent 5 részes
szemhéjsmink paletta
L’Oreal Paris Color Appeal háromrészes szemhéjfesték a teljes harmónia jegyében
L’Oreal Paris Color Appeal
háromrészes zemhéjfesték
a teljes harmónia jegyében


  • Erősnek érzed nappalra az arany szemhéjat? Rendben, akkor csak szemceruzaként vesd be az aranyat, a fénye így is kiemeli majd a szemedet.
  • Az aranyos rúzsok és szájfények még nőiesebb ajkakat rajzolnak. Gyönyörű a bronzzal, a sötét bordósvörösökkel és a mélylilával is!

    Estée Lauder Caramel Swirl trikolor szájfény (az illata és az íze is málnás csoki, nyami) és Creme Caramel Shimmer Powder az arcra
    Estée Lauder Caramel Swirl trikolór szájfény
    (az illata és az íze is málnás csoki, nyami)
    és Creme Caramel Shimmer Powder az arcra


  • A sötétebb bőrtónushoz, a sötét szemekhez az arany mély, meleg árnyalatait használd. Ha világos a bőröd, akkor jobban illik hozzá a világos, már-már ezüstbe hajló aranyszín.
  • A mézes arany nagyon nőies, kortól függetlenül mindenkinek jól áll.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top