Szépüljünk

Őszi sminktrendek

Töretlen a füstös szemek karrierje, dobogós helyen az arany és a kék, a rúzsod vagy sötét, vagy nagyon világos legyen. Röviden így lehetne összefoglalni az őszi sminktrend jellemzőit.

Színes ajkak: cseresznye, meggy, szeder és megannyi bogyós gyümölcs

Most tedd el a rózsaszínes rúzsokat, a trendi sminkben nincs helyük! Már nyáron is hódítottak a piros ajkak, de ha eddig nem szereztél be egy piros rúzst, lépj a tettek mezejére! Ne aggódj, ha ódzkodsz a cseresznyepirostól, akkor sötétebbet is választhatsz, most akár az érett szeder árnyalata is jöhet, amelyben a piros már áthajlik a lilásbordó irányába. Újdonság, hogy a vezető sminkesek nem törekedtek arra, hogy szabályos vonalban vigyék fel a festéket, picit elmosódott a szájszél kontúrja. A saját szád ízére választhatsz a matt, a selymes és a fényes változatok között, ám a sötét színek igazán akkor mutatnak jól, ha nem csillognak.

Peter Som
Peter Som
Chloé
Chloé

Világos ajkak a natúr sminkhez

Természetesen marad a natúr smink divatja, de apró újításokat ebben is felfedezhetünk. Ezek közül a leginkább szembetűnő, hogy az ajkakat nem hagyják csupaszon, hanem világos rúzzsal „színezik”, akár a bőrszín tónusával egyezőre is. Használhatsz nagyon lágy és világos rózsaszínt vagy bézst selymes vagy picit annál fényesebb változatban is.

Stella McCarntey
Stella McCartney
Missoni
Missoni

 

Újra itt van: kék szemhéjfesték

A szemhéjfestés történetében egyszer már hódított mindent elsöprően a kék szín, olyannyira, hogy sok nő neszesszerébe a divattól függetlenül örökre befészkelte magát. Ám mostantól ne fakadj mosolyra az erőteljesen kékre sminkelt szemhéj láttán, inkább menj, és válassz egy hozzád illő árnyalatot! Ja? Hogy neked is lapul egy a festékeid között? Akkor mire vársz? Vedd elő, csak – biztos, ami biztos – ellenőrizd a szavatosságát, mielőtt boldog mosollyal az arcodon használni kezded.

Doo-Ri
Doo-Ri

 

Bearanyozva

Az arany most nem ünnepi kellék, nyugodtan bevetheted bármelyik napszakban, akár a szemhéjadon és a szádon is. Jól tudjuk, hogy az aranynak is megannyi árnyalata létezik, a hidegtől a sötét, meleg, már majdnem bronzosig. Nemcsak ezeket kombinálhatod egymással, az arany kiegészítő elemként is gyönyörű: variáld nyugodtan a barna mellett a szürkével és a feketével is. Ha teljes összhangot szeretnél, szerezz be egy határozott aranyszínű lakkot is. De ne aranyárnyalatút, ne áttetszőt, hanem aranyszínűt. Ugye érzed a különbséget?

Versace
Versace
Oscar de la Renta
Oscar de la Renta

 

Tartják magukat a füstös szemek!

Mi az, hogy tartják magukat! Nagyon trendi, és ráadásul szinte minden eddiginél sötétebb, határozottabb a füstös szemhéjfestés. A szürke és a fekete árnyalatok dominálnak, amit variálhatsz kékkel, arannyal vagy ezüsttel is. Nélkülözhetetlen a fekete szemceruza, amelyből jó, ha krémes, nagyon sötét feketét választasz, mert ezzel tudsz a legkönnyebben dolgozni.

Gucci
Gucci
Lanvin
Lanvin

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top