Álláskereső

Megállapodás munkajogviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetésérõl

Megállapodás munkajogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről

amely létrejött egyrészről ……………………………………………………………..(……………………………………………………………………..), mint munkáltató, másrészről ……………………………………………………………………………….. (……………………………………………………………), mint munkavállaló között, az alábbi feltételekkel:

1. A munkáltató és a munkavállaló egybehangzó kijelentéssel megállapodnak abban, hogy a közöttük fennálló határozatlan időtartamú munkajogviszonyt, a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. 87. § (1) bekezdés a) pontja alapján, …. év …………… hó …. napjával, közös megegyezéssel megszüntetik.

2. A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a munkavállaló munkabérét, és az 20…. évi szabadság időarányos, igénybe nem vett mértékének megváltása címén, a munkaviszony megszűnésére tekintettel fizetendő, távolléti díjjal számított összeget, az utolsó munkában töltött napon fizeti meg a munkavállaló számára.
A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a fenti időpontban kiadja a munkavállaló számára a munkaviszony megszüntetése kapcsán kiállítandó iratokat.

3. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkavállaló a munkakörét, valamint a birtokában lévő, a munkáltató által számára, munkavégzés céljából átadott eszközöket, iratokat a munkaviszony megszűnésének napjáig a munkáltató által kijelölt személynek, átadó-átvevő jegyzőkönyvvel, a folyamatban lévő ügyek állásáról szóló tájékoztatással, átadja.

4. A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve rendelkezései az irányadóak.

Kelt, …………………….., …. év ………………….. hó …… nap
 
 
………………………………………….      ………………………………………………..
               munkáltató                                           munkavállaló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top