Álláskereső

A legjobb magyar sofőrnő: “Nekem megy a parkolás!”

Imádja a száguldást, bár kislánya születése óta óvatosabb az utakon a legjobb magyar sofőrnő. Több, mint 5000 vetélytársát utasította maga mögé Fekete Vivienn.

„Már 15 éves korom óta vezetek, anyukám férje tanított meg kis, eldugott utakon” – meséli Fekete Vivienn, Magyarország legjobb női vezetője. „A jogsit is letettem 17 éves koromban, ahogy lehetett, mert nagyon szeretek vezetni.” Egy népszerű automárka hirdette a versenyt, amire 5500 lány és asszony jelentkezett. Közülük bizonyult a legügyesebbnek a 30 éves anyuka.

Vivienn verseny közben
Vivienn verseny közben

 A rádióban hallotta a felhívást, és úgy érezte, ennél testhez állóbb versenyen nem indulhatna, mert imád vezetni, havonta 1000-2000 kilométert vezet, a munkája miatt járja az országot. „Eddig az országon belül egy nap alatt a legnagyobb táv az Győr-Békéscsaba volt, ami majdnem 400 kilométer” – mondja a kereskedelmi menedzserként dolgozó Vivienn a Nők Lapja Cafénak.

Az ország legjobb női sofőrje szerencsére eddig nem keveredett semmilyen komoly veszélyhelyzetbe az utakon, pedig szereti a sebességet. „A kislányom, Kyra születése után, azért már magamra is jobban vigyázok, hiszen vár rám otthon” – teszi hozzá a nyertes.

Több selejtező volt, a döntőben pedig ügyességi feladatokat kellett megoldani, például időre szlalomozni vagy megállni adott sebességről. „A legizgalmasabb rész az volt, amikor egy csúszós útra kellett 40 km/h-ás sebességgel ráhajtani, közben vízoszlopok törtek fel az útból, és nem szabadott kicsúszni” – magyarázza lelkesen Vivienn.

Vivienn nem hagyja, hogy mindig a párja vezessen. „Az a megállapodás, hogy oda úton én vezetek, visszafelé pedig ő, vagy fordítva. Szereti, ha én vezetek, bár néha nekem is jól esik az anyósülésen pihenni”- mondja Magyarország legjobb sofőrnője.

Vivienn egyébként az ügyességével nagy díjat nyert a családnak, ugyanis egy új autót vihetett haza, a kívánsága szerint medvebarna színben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top