„Sokszor másfél órán át próbáltam alvásra bírni a gyereket” – létezik-e helyes altatási módszer?

Kijelenthetjük hogy az altatás minden szülő életében az egyik legkritikusabb kérdés. Alvás nélkül ugyanis meghalunk. Ami furcsa, hogy a babák viszont remekül bírják. Ez egy elég komoly ellentét, ami azonnali megoldásért kiált. Kiss Kinga gyermekpszichológussal beszélgettünk.

Rengeteg a könyv, a módszer és az ígéret a könnyű altatásról, viszont sokkal több a kialvatlan, karikás szemű, csalódott anya. Az Anyakivan podcast következő, szakértős részében Nóri és Kinga arra keresik a megoldást, vajon létezik-e jó módszer az altatásra. Van-e helyes iskola, vagy itt is az a szabály, hogy nincs szabály? Vajon jót teszek a gyerekkel, ha valamiféle rendszerbe szorítom, vagy engedjem, hogy ő irányítson? Hagyjam sírni, vagy ne? Végül is egy ponton majd ők választják ki nekünk az idősotthont… 

Ha ti sem találtátok még meg a tökéletes módszert és a válaszokat a fenti kérdésekre, vagy szeretnétek megtudni, vajon jól csináljátok-e, az Anyakivan legújabb része nektek szól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top