Aranyanyu

Richter a Nőkért program

A Richter számára fontosak a nők. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy magyarországi központú multinacionális cégként kivételes rálátásunk van a magyar nők helyzetére.

Ez a szerencsés helyzet azonban felelősséggel is jár: cégünk amellett, hogy a nők egészségéről gondoskodik a tinédzserkortól kezdve egészen a változókorig korszerű nőgyógyászati készítmények fejlesztésével és forgalmazásával, feladatának tekinti, hogy lelki, társadalmi jólétükért is tegyen társadalmi szerepvállalása részeként. Ezért indítottuk el a Richter a Nőkért programot.

Köztudott, hogy Magyarországon a nők társadalmi megbecsülése, reprezentációja kívánnivalókat hagy maga után.

Beke Zsuzsa kormányzati kapcsolatok és PR-vezető
Beke Zsuzsa kormányzati
kapcsolatok és PR-vezető

Programunkat azzal a szándékkal hívtuk életre, hogy tehessünk azért, hogy a nők megkapják a társadalmi súlyuknak és szerepüknek megfelelő megbecsülést. Kezdeményezésünk több elemből áll, melyek megvalósítása során a Richter összefogott Rácz Zsuzsa írónővel, aki régóta foglalkozik a nők helyzetével. A Richter a Nőkért program fontos részét képezi a Terézanyu pályázat, melynek célja, hogy a nők hangot és teret kapjanak, és tabuk nélkül beszélhessenek, írjanak problémáinkról – idén például arról, hogyan változik az életünk az anyasággal. Másik fontos eleme a Richter–Terézanyu Klub működtetése, mely teret és alkalmat biztosít egy támogató női közösség létrejöttének. A klub célja, hogy olyan közösséget kovácsoljon össze, amelynek tagjai számíthatnak egymásra, hiszen a női életpályák sikeres alakulásában alapvető szerepet játszanak a támogató közösségek, mégis sokan nélkülözik ezeket. A klub nyitott mindazon nők számára, akik biztonságos, elfogadó, dinamikus közösséghez kívánnak tartozni, és ezért a közösségért maguk is szívesen tesznek. A klub tagsága már közel ezer főt számlál, és bárki csatlakozhat hozzá az interneten keresztül, vagy a havonta megrendezett klubtalálkozókon. Kiemelt eleme továbbá programunknak a Richter Aranyanyu Díj, melyet tavaly hívtunk életre, és idén ismét meghirdetjük. A több mint egymillió forintos összdíjazású elismeréssel a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánjuk növelni, amellyel az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülnek a figyelem középpontjába. A jelölteket a nagyközönség ajánlhatja a www.terezanyu.hu honlapon, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt. Idén szeptembertől három kategóriában – pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó – lehet Aranyanyunak jelölni a köztünk élő hősnőket. A Richter Aranyanyu Díjjal kapcsolatban a Nők Lapja Cafén lehet majd szavazni, minden kedves olvasónak lehetősége nyílik arra, hogy szavazzon, kik legyenek az idei év Richter Aranyanyu Díjának nyertesei.

Tudjuk, hogy a társadalmi problémák csak akkor oldhatók meg, ha kellő figyelmet kapnak, köztudott, hogy milyen katasztrofális hazánk demográfiai helyzete, mennyire kevés gyermek születik, és a született gyermekek többsége sem tudatos családtervezés „eredménye”.

A Richter által nyújtott nőgyógyászati készítmények, köztük a fogamzásgátlók, a sürgősségi fogamzásgátló, a modern családtervezés leghatékonyabb és legbiztonságosabb eszközei, és hiszünk abban, hogy a tudatos és tervezett gyermekvállalás, melynek része az anyaságról való őszinte és nyílt párbeszéd lehetősége, elemi társadalmi érdekünk. 

A Nők Lapja hasábjain három hónapon keresztül mindannyiunk által ismert nők, valamint a Terézanyu pályázat nyertesei, olyan nők, mint bármelyikünk, mesélnek majd arról, hogy a gyermekvállalás hogyan változtatta meg az életüket, és elárulják, milyen életstratégiák mentén oldották meg a felmerülő problémáikat. Hiszen mindannyian tudjuk, akik gyermekeket nevelünk, hogy az anyaság gyökeresen átalakítja a nők életét. A program részeként – lévén hogy a Richter számára fontos a prevenció és a hiteles egészségügyi információk átadása – a Nők Lapja Egészség kiadványban azokkal az egészségügyi problémákkal is foglalkozunk majd, melyek a magyar nők jelentős százalékát érintik, mint például a méhmióma, de természetesen a korszerű fogamzásgátlás is szerepel a témák között.

Bízunk benne, hogy a Richter a Nőkért programunkkal a legtöbb nő számára nyújthatunk valami fontosat, akár a közösségteremtő klubokkal, az anyaságról folytatott tabuk nélküli párbeszéddel, vagy a Richter Aranyanyu díjazottjain keresztül inspiráló példák bemutatásával erőt adva a mindennapi küzdelmekhez, és reméljük, hogy mindezek egy lépéssel közelebb visznek minket a nők lelki, társadalmi jólétének megteremtéséhez.

Beke Zsuzsa
kormányzati kapcsolatok és PR-vezető
Richter Gedeon Nyrt.

Tudj meg mindent a Richter Aranyanyu Díjról!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top