Aranyanyu

Örökbefogadott gyerekeknek ír meséket

Elindult a Richter Aranyanyu Díj szavazása, hogy megkapják a nekik járó elismerést a köztünk élő Aranyanyuk! Megvan a 12 döntős, pedagógusok, nővérek és orvosok, és te döntheted el, ki kapja közülük az elismerést. Ismerd meg mai Aranyanyu-jelöltünket, és szavazz mind a három kategóriában arra, aki szerinted leginkább megérdemli a díjat!

Mai pedagógus jelöltünk: Ungváriné Bélyácz Betti 37 éves, Pécsről

A tanítónő egy általános iskolában terelgeti az alsósokat, illetve angolt is tanít. Kislány kora óta arra vágyott, hogy édesanya lehessen, de miután összeházasodtak férjével, kiderült, hogy saját gyermekük nem lehet. Az örökbefogadás mellett döntöttek, és két gyermekkel bővült a család. Más örökbefogadó szülőkkel is tartották a kapcsolatot, ekkor született meg azoknak a hiánypótló mesekönyveknek az ötlete, amelyek az örökbefogadásról szólnak. Egyik barátnője megkereste Bettit, hogy kislánya érintettsége miatt szeretné, ha hallássérültekről is íródna mese – ezt a történetet a tanárnő harmadik könyve dolgozza fel.

Nézd meg a róla szóló videót, és itt már szavazhatsz is – akár rá, akár jelölttársaira, Te döntesz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top