Aranyanyu

“Végig ott van a betegei mellett”

Elindult a Richter Aranyanyu Díj szavazása, hogy megkapják a nekik járó elismerést a köztünk élő Aranyanyuk! Megvan a 12 döntős, pedagógusok, nővérek és orvosok, és te döntheted el, ki kapja közülük az elismerést. Ismerd meg mai Aranyanyu-jelöltünket, és szavazz mind a három kategóriában arra, aki szerinted leginkább megérdemli a díjat!

Mai orvos jelöltünk: dr. Kovács Zita Mária, 45 éves, Veszprémből

A doktornő 10 éve foglalkozik szklerózis multiplexben (a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedése) szenvedő betegekkel, a megyei kórház SM-centrumát vezeti. A betegség szinte minden betegnél másképp jelentkezik, ezért hívják ezerarcú kórnak. Mivel gyógyíthatatlan, ezért az orvos a beteget annak egész életében kezeli – Mária szerint ez egy bizalmon alapuló szövetség orvos és páciense között. Jelölője egy 27 éves betege, aki így írt a doktornőről: „Elsősorban fizikailag gyógyít, de előremutató személyisége által is nagyon sokat segít, formál engem. Számomra ő a kölcsönös bizalmat és őszinteséget is jelenti.”

Nézd meg a róla szóló videót, és itt már szavazhatsz is – akár rá, akár jelölttársaira, Te döntesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top