Aranyanyu 2013

“Remélem, már nem bőgöm el magam”

Nevetett és potyogtak a könnyei Pektor Gabriellának, amikor átadták neki a Richter Aranyanyu Díjat. A gyógytestnevelő a közönség különdíjasa lett egészségügyi szakdolgozó kategóriában. Gabriella óvodás kora óta arra készült, hogy gyerekeket "babusgasson".

Már a kisfilmjében nagyon szépeket mondtak róla, és ahogy a kislánnyal játszik a videó elején, attól összeszorult a szívünk. Nem csak a miénk: Pektor Gabriella a Richter Aranyanyu Díjának egészségügyi szakdolgozó kategóriájában lett közönségdíjas. Ott voltunk a díjátadógálán, és miután Rácz Zsuzsa kivette a borítékból a nevét, és  felment a színpadra, potyogtak a könnyei, és boldog volt – nagyon és

Pektor Gabriella a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályán dolgozik gyógytestnevelőként, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkatársa. Emellett óvodásoknak is tanít tartásjavító tornát, valamint létrehozta két kollégájával együtt a Pek-Torna mozgásfejlesztő programot, melyet a funkció-, beilleszkedési, valamint mozgáskoordinációs zavarokkal, tartásproblémákkal küzdő gyermekek pedagógusai részére tart. A Richter Aranyanyu Díjának közönségdíjasa.

tényleg és igazán.

„Én azt hittem, hogy sose kapok semmilyen díjat, persze nem is vártam, de nagyon jólesik, hogy észrevették azt, hogy én a munkámat igyekeztem szívvel-lélekkel végezni. Nekem ezzel teljesedett ki az életem” – mondta akkor a színpadon. „Remélem, már nem bőgöm el magam” – mondta Gabriella a Nők Lapja Cafénak, amikor a díjról kérdeztük. Gabriella a díjátadóról egyenes Szegedre sietett, mert pénteken és szombaton ott tanít. „Mire leértem, már rengeteg üzenet fogadott a telefonomon, és a kórházban is őszintén gratuláltak.”

Gabriella gyógytestnevelő, és imádja a munkáját. „Én olyan szerencsés vagyok, nagyon szeretem a munkámat – fűzi hozzá, amikor gratulálunk neki a díjhoz. – Amikor a fóti óvodában az óvó néni babusgatott, akkor határoztam el, hogy én is ezt akarom csinálni, és már akkor arra készültem, hogy jó anyuka leszek – meséli 2013 egyik Aranyanyuja. Pontosan ezért hatott meg ennyire a cím, hiszen Aranyanyu lettem!”

A gyógytestnevelőnek két gyereke van: „A kislányom, Réka, 26 éves és gyógytestnevelő tanár – mondja büszkén Gabriella. – Ötéves koráig sajnos sok műtéten esett át, így szinte minden karácsonyt a kórházban töltöttük – magyarázza Gabriella, miért is tudja olyan nagyon a kis betegei és szüleik helyébe képzelni magát. – A fiam, Márk, 29 éves, egy bankban dolgozik, de szabad idejében tollaslabdaedző, a mozgás számára is nélkülözhetetlen.”

Pektor Gabriella Kriston Andreától veszi át a díjat
Pektor Gabriella Kriston Andreától veszi át a díjat

Nemcsak beteg gyerekekkel foglalkozik Gabriella, hanem tartásjavító tornát is tart óvodásoknak. „Minden hétfőn és szerdán a kórház után megyek az óvodásokhoz, még az óra előtt tudok velük beszélgetni, nagyon feltöltenek energiával a picik.”

Aztán kedden és csütörtökön Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályán dolgozik

Nézd meg a kisfilmet a Richter Aranyanyu-díj gálájáról!

gyógytestnevelőként, és továbbképzéseken is tanít. Amikor arról kérdezzük, ő mikor pihen, mivel kacsolódik ki, csak annyit mond mosolygósan: nyáron. „Elég , ha letesznek egy fa alá egy könyvvel, én boldog vagyok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top