Baba

Nem vált be a szigor

"A nyolc hónapos Rodrigó születése óta még egyetlen éjszakát sem aludt át. Hat hónapos koráig éjszaka is szopott. Éjszakánként többször is felébred, sír. Ilyenkor magam mellé veszem, és újból elalszik. Ha elaludt, visszateszem az ágyába, de hamarosan újból fent van."




Hajnali kettőtől már óránként kel fel. Ha velem alszik, ugyanúgy felébred. A gyerekorvos azt javasolta, hogy két-három napig ne keljek fel hozzá éjjel, és akkor majd leszokik arról, hogy felébredjen. Sajnos az a baj, hogy nem bírom elviselni a keserves sírását, és mégis felkelek hozzá. Ez a módszer nem vált be.” – S. Szilvia tanácsunkat kérte, hogyan változtathatna a helyzeten.

Félő, hogy Szilvia magatartása és üzenetei nem voltak eléggé egyértelműek a kisfiú számára. Vajon milyen módon próbálta a tudomására hozni, hogy aludni szeretne, és tőle is valami hasonlót vár? A kisfiú azt tapasztalta, hogy fáradozásai előbb-utóbb eredményt hoznak. Alaposan elbizonytalanította, hogy édesanyja hol így, hol úgy reagált. Az indulatokat érzékelte édesanyjánál, ám megzavarta, hogy a gesztusok mégis mást próbálnak sugallni. Javaslatunk: Öntsön tiszta vizet a pohárba, teremtsen egyértelmű, követhető szabályokat, reakciói legyenek kiszámíthatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top