Baba

Kedves Olvasóink!

"... Nincs kedvem panaszkodni a tikkasztó melegre, mert végtelenül boldognak látom a fürdõnadrágban, mezítláb szaladgáló gyerekeimet."





„Hogy bírod ezt a hőséget? Szegény, most biztos nagyon nehéz neked!” Igen, a „Mikorra vagy kiírva?” után erre a kérdésre válaszolok a leggyakrabban idén nyáron. Kedves, együtt érző, aggódó érdeklődés, ezúton szeretném én is minden várandós olvasónktól megkérdezni: hogy érzi magát a melegben? Elárulom: én kitűnően. Az árnyékban harmincnyolc fokos, mozdulatlan, fojtogató hőséget ugyan kifejezetten utálom, ám az én másfél kilós, formás, tökéletes, hét hónapos fiúmagzatomnak ehhez bizony semmi köze! Rá igen büszke vagyok, biztosan ez is segít elviselni a forróságot. Talán az is, hogy a hét hónap alatt összesen öt kilóval lettem nehezebb, hála a nyár sorra érő, csábító, zamatos gyümölcseinek. Kinek marad étvágya egy kosár cseresznye, barack, meggy, málna, ribizli bekebelezése után vacsorázni? Ebben a hőségben? Szóval, kedves nyár, meglévő és születendő gyerekeim nevében is köszönöm a gyümölcseidet, össze is állítottunk belőlük két oldalnyi receptet a Babakonyha rovatban, az 59-60.oldalon. Nincs kedvem panaszkodni a tikkasztó melegre, mert végtelenül boldognak látom a fürdőnadrágban, mezítláb szaladgáló gyerekeimet. Őket valahogy nem aggasztja a hőmérséklet, ellenben május óta érdeklődnek, hogy mikor pumpáljuk föl a medencét, lehet-e már kisvödrökkel vizet hordani a kerti csapból a homokozóba, és egyáltalán: lesz-e nyár valamikor. Lett. Ők pedig minden pillanatát élvezik. Nem csoda, hogy az ötéves Misu és a majdnem hároméves Pancsa mellett ritkán sikerül befelé figyelni, ráhangolódni a pocakomban rugdalózó, bukfencező, napról napra gyarapodó Peti babára. Testvérei türelmetlenül várják már. A bátyja időnként odahajol a hasamhoz, és jó hangosan elsorolja néhány kedvenc vonata nevét, hadd tanuljon az a kicsi! Nővére cuppanós puszikkal üdvözli reggelente, elalvás előtt pedig elbúcsúzik tőle. Időnként gondterhelten érdeklődik: „Van ott bent neki játék?” Máskor közli velem: „Én is anyuka leszek! De nekem kislány-Peti lesz a pocakomban! És már júniusban ki fog jönni! Mert a te Petid csak szeptemberben!” Néha hozzáteszi: „Szejetni fogom, jó?” Hát ezért „szejetem” ezt az idei nyarat. Boldog pihenést minden kismamának!


Bálits Éva főszerkesztő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top