Baba

Kismama-fehérnemûk





Egybeszabva


Nyáron a meleg, télen a hideg állítja komoly próbatételek elé a kismamát. Hidegben különösen kellemetlen a kerek pocakról legördülő bugyi, harisnyanadrág. A megfelelő méretű, kismamafazonú body, azaz kombidressz nemcsak ezt a problémát oldja meg, hanem egyben a melltartó kérdését is. A hónapok múlásával kellően tágul a hasrész, kellemesen támasztja a szöveteket, nem vág be, és melegíti az egyébként szabadon levő derékrészt.






Külön-külön

Ha mégis különálló darabok mellett döntünk, szánjunk időt a válogatásra. A bugyi vagy tangaszabású, aprócska legyen, vagy az egész hasat takarja be. Az éppen köldökig felhúzható fazonok a mozgás során előbb-utóbb legördülnek, vagy túl szorosnak bizonyulnak. 






Melltartókról

Melltartóból a várandósság kilenc hónapja alatt akár kétszer is újat kell vennünk. Általában két mérettel nagyobbra van szükségünk, mint azelőtt.
Színnel: A melltartó méretét (szám+betű) úgy állapíthatjuk meg, hogy a mell alatt mért bőséget kivonjuk a mellbimbó magasságában mért értékből. A különbség nagysága alapján lehet a kosárméret A, B, C vagy D, a szám pedig a mell alatt mért bőség.

A mell már az első hónapokban növekszik, de csak a szülés utáni tejbelövelléskor éri el teljes térfogatát. Válasszunk széles vállpántú fazont, hogy a megnövekedett súly miatt ne vágjon be. A márkás, kimondottan kismamák számára készülő modellek mindent igényt kielégítenek, de kissé drágák. Jó megoldás lehet a márkás sportmelltartó vagy kisebb mellűeknél a top.

Később, a szoptatáshoz az elöl nyithatónál praktikusabb a legombolható fazon, ennél elegendő csak a szoptató mellet szabaddá tenni, a másikat a melltartóbetéttel együtt tartja a melltartó. Valóban egy kézzel nyitható! Várandósság és szoptatás idején kerüljük a merevítős fazonokat, mert elszoríthatják a tejcsatornákat, és így mellgyulladást okozhatnak. 






Harisnyanadrág?

A harisnyanadrág a bugyihoz hasonlóan legördül a gömbölyödő pocakról, ezért csak kifejezetten kismamaszabásút válasszunk. Alsóruházatból szellős, természetes alapanyagúakat vásároljunk, mert a várandósság idején testünk hajlamosabb a gombásodásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top