Baba

Bátor idegen mentette meg a metró elé zuhant babát

A babakocsi a metrósínre gurult, a szerelvény közeledett, a bátor férfi pedig gondolkodás nélkül ugrott a gyerekért. Jó tudni, hogy vannak még ilyen emberek.

Idegen férfi mentette meg a metrósínre zuhant baba életétNew York Brooklyn negyedének egyik metróállomásán egy anyuka elfelejtette lefékezni a babakocsit, melyben kisbabája aludt. Egyszer csak elengedte a babakocsi fogóját, a következő pillanatban pedig már hiába kapott utána: egy erős légáramlat a metrósínek közé sodorta a babakocsit.

A metrószerelvény már látótávolságban volt, ám egy közelben álló, vadidegen férfi, Delroy Simmonds, pillanatokon belül, gondolkodás nélkül a babakocsi után vetette magát, megragadta a csecsemőt, majd egy határozott ugrással, épp az utolsó pillanatban sikerült félreugrania a hevesen fékező, dudáló szerelvény elől.

Az esés következtében a kisbaba feje megsérült, ám az orvosi segítség idejében érkezett: ellátták és kórházba szállították a gyereket, aki minden valószínűség szerint teljesen felépül majd. A megmentő komolyabb sérülések nélkül úszta meg az esetet.

„Nem kérdés, hogy ő egy hős. Látta, hogy közeledik a szerelvény, bárki más arra gondolt volna: nem fogom kockáztatni az életem. Őt azonban ez nem érdekelte” – kommentálta az esetet a New York Postnak egy szemtanú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top