Baba

Bébimonitort épített a leleményes apuka

A boltira nem volt pénze a családnak, ezért a családapa barkácsolni kezdett. Így negyedáron megoldották.

A bébimonitor az egyik legújabb pluszfelszerelés, amit a kezdő kisgyerekesek megvehetnek maguknak. Így biztosak lehetnek benne, hogy a babával minden rendben, amíg ők egy másik szobában teszik a dolgukat. 

Rupert Plumridge mögött működésben a gyerekfigyelő monitor (forrás: BBC)
Rupert Plumridge mögött működésben a gyerekfigyelő monitor Forrás: BBC

Csak a kameráért fizettek

Ezt a luxust viszont nem minden szülő engedheti meg magának még Nagy-Britanniában sem, ezért egy 21. századi barkácstehetséggel megáldott apuka saját bébimonitort készített, amikor megszületett a kislánya, írja a BBC. Így a boltihoz képest negyed áron oldották meg a kérdést.

„Minden ingyen volt hozzá, csak az éjjellátó kamerát kellett megvenni” – mondta az édesapa, aki egyébként közönségkapcsolati menedzserként dolgozik, és ingyenes programokat használt fel a szereléshez. A kamera képét így élőben nézheti a telefonján, a laptopján vagy a konyhában a tévén. Azóta egy kisfia is született, és az eltelt két és fél év alatt tökéletesre fejlesztette a babafigyelőt.

Bébimonitort épített a leleményes apuka

Ahol van net, látják a gyerekeket

„A világon bárhol megnézhetem, hogyan alszanak a gyerekeim, ahol van internet. Legutóbb Londonba utaztam, és onnan figyeltem, hogyan szenderülnek álomba” – mondta. A kislányt meg is nyugtatja a kamera fénye, ami a sötétben úgy néz ki, mint egy nagy szem. Ha látja, tudja, hogy az apja és az anyja rajta tartják a szemüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top