Baba

A pasik szoknyához való jogáért indult harc

A férfi kizárólag szoknyában hajlandó járni. Pedig nem transzvesztita és nem is skót.
Ha a nőknek szabad...

Ha a nőknek szabad…

Kép: Oddity Central

A 44 éves, orosz Vladimir Fromin heteroszexuális férfi, aki korábban nős volt és gyerekei is vannak. Nem transznemű vagy transzvesztita, mégis kizárólag szoknyában, illetve női ruhákban hajlandó járni. Azt akarja elérni, hogy ugyanúgy, ahogy a nők járhatnak nadrágban, a férfiak is viselhessenek szoknyát, illetve bármilyen típusú ruhát anélkül, hogy azon bárki is megbotránkozna. Úgy véli ugyanis, hogy ameddig ez nem történik meg, addig a férfiakat hátrányosan megkülönböztetik.

Vladimir kimondottan irigyli skót férfitársait, amiért ők hordhatnak szoknyát, illetve arra hivatkozik, hogy az ókori görög és római férfiak sem nadrágban jártak. Az öltözködési egyenjogúságért folytatott küzdelme eddig csajt bajt hozott rá: az utcán folyton beszólnak neki, többször megverték, az egyetemről – bár az egyik legtehetségesebb matematikus hallgató volt – kitiltották, és munkát sem kap, hiszen senki sem alkalmaz szívesen egy női ruhában járó férfit. Jelenleg otthoni zöldség- és gyümölcstermesztésből él.

A kellemetlenségek ellenére nem hajlandó feladni a küzdelmét, sőt azt állítja, hogy több ezer támogató áll mögötte, akik egyetértenek vele, csak épp nem mernek úgy öltözködni, ahogy ő. Meggyőződése, hogy a nadrágviselés mind a nők, mind pedig a férfiak hangulatára negatív hatással van, és leszögezte, hogy soha nem fogja megcsonkítani magát azzal, hogy nadrágot vesz fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top