Baba

Kanapén szült 18 perc alatt a győri anyuka

Egy győri anyuka villám gyorsan szülte meg a kisbabáját a saját nappalijukban, az ajtóig sem jutott el.

„Amikor reggel elkezdődtek a fájások, nem lepődtem meg különösebben. Úgy terveztem, hogy kényelmesen összepakolok, fürdök, s utána indulhatunk szülni a győri kórházba” – mesélte Bernáthné Szántó Anita a Kisalföld napilapnak.

forrás: kisalfold.hu
Forrás: kisalfold.hu

Aztán hirtelen el kezdett szivárogni a magzatvíz, és a kisbaba feje már lefelé állt, a fájások is megindultak, ekkor jött rá Anita, hogy a második kisbabáját a saját kanapéján fogja megszülni. A kismama szerencséjére a férje éppen otthon volt, aki rögtön hívta a mentőket. „A puszta jelenlétével, ahogy megkapta a kezem, rengeteget segített” – mondta a fiatal anyuka.

Mire a mentők kiértek, a kisfiú 2880 grammal és 49 centivel ki is bújt. A köldökzsinórt a kanapén vágták el. A mentőorvosnak is ez volt az első ilyen esete. „Szerencsére a megszületett csecsemő rögtön felsírt, az életerős, egészséges babán nem volt szükséges semmilyen életmentő beavatkozást végrehajtani” – mesélte a Kisalföldnek dr. Németh Attila.

Anitának ez volt a második szülése, az első kisfiával nyolc órán keresztül vajúdott, így nyilván a 18 perces szülésre nem számított. „Annyira rohamos volt a szülés, hogy utólag visszagondolva mindent ösztönösen cselekedtünk” – tette hozzá boldog kismama.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top