Baba

Saját gyermeket szülhet a méh nélkül született nő

A sikeres méhátültetés után mesterséges megtermékenyítéssel eshet teherbe.

A török Derya Sert a világon az első nő, akin sikeres méhtranszplantációt hajtottak végre. A 22 éves Derya méh nélkül született és 18 hónappal ezelőtt esett át az operáción, amikor is egy elhunyt donor méhét ültették be a testébe.

Derya Sert
Derya Sert

A szervezete befogadta az új szervet,  ezen a héten pedig elérkezett a következő nagy lépés ideje: az orvosok mesterségesen megtermékenyített embriót ültettek a méhébe. Napokon belül az is kiderül, hogy az embrió sikeresen megtapad-e, a szakemberek azonban nagyon bizakodóak. A fiatal nőnek minden esélye megvan arra, hogy saját gyermeknek adhasson életet. „Csak arra vágyom, hogy anya lehessek, hogy a kisbabámat a karjaimban tarthassam” – nyilatkozta korábban a nő.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, és Derya valóban gyermeket szül majd, az világszerte nők százezreinek adhat reményt, mindazoknak, akik méh nélkül születtek vagy egészségügyi okokból el kellett távolítani a méhüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top