Baba

Feszes pólyában nyugodtabban alszik a gyerek?

A piacon egymás után jelennek meg a feszes pólyázást szorgalmazó termékek, holott egyértelmű bizonyíték ennek jótékony hatásáról még nem nagyon van.

Korábbi írásunkban már beszámoltunk róla, hogy újra divatba jött a feszes pólyázás, de az egyértelmű bizonyíték még mindig nincs meg arra vonatkozóan, hogy a szorosan bebugyolált babának tényleg jó-e. Ennek ellenére most egy újabb olyan pólyát dobtak piacra, amit szintén úgy alakítottak ki, hogy benne a kicsi karjai feszesen a testére simuljanak.

Sokan hisznek benne, hogy a feszes pólyázásnak köszönhetően a baba megnyugszik, többet és jobban alszik – amit azzal magyaráznak, hogy ezek az állapotok az anyaméhre emlékeztetik a kicsit, ami biztonságérzetet, nyugalmat ad neki. Ennek ellenére a feszes pólya hatásai még nem bizonyítottak, és a pólyázás feltételei sem egyértelműek; mennyi ideig, milyen gyakran, milyen alkalmakkor hasznos az eljárás alkalmazása.

A(z) “Jót tesz a babának a feszes pólya?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem! Semmiképp!

Ezt már olvastad?

Babaretró: 100 éve és most
A rugdalózó jelez, ha felmegy a baba láza
Cuki videó: Szökik a baba!
Miért sír még mindig?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top