Baba

Készítsünk karácsonyi üdvözlőlapot gyerekekkel! – 5 tipp

Az e-mail még nem nyírta ki teljesen a képeslapokat. Karácsonyig még van idő este matatni a gyerekekkel. Olyan mintákat gyűjtöttünk össze, amelyeket kicsikkel, nagyobbakkal közösen készíthetünk.

Krumplinyomdás-rajzolós

Elsőnek álljon itt két egyszerű kis (krumpli)nyomdás-rajzolós lap. Mindkettő alapja a tojásdad krumpliforma, némi tempera vagy egyéb festék (a fehér biztos jobb lesz temperával, mint vízfestékkel). Lehet hóemberes, pingvines, talán a hóember egy kicsit kedvesebb, főleg ha a szívecskét is ráragasztjuk (mondjuk filcből, de csak akad a háztartásban egy felesleges piros anyag, amit tudunk használni, ha nincs filc anyag). A rajzolást nagyobb gyerekek vagy felnőttek intézhetik. A lap nagyon szép ebből a kartonból, no meg újrahasznosított is, ha a meglévő készleteket vagdossuk és nem veszünk ezért külön papírt.

5 tipp karácsonyi üdvözlőlap készitéséhez
 
 5 tipp karácsonyi üdvözlőlap készitéséhez

Selyemszalagos

Itt a lényeg az, hogy elég sok és sokféle színű selyemszalagunk legyen, valamint viszonylag kemény papírunk (sima kartonon is jól fog kinézni). Kettéhajtva a kártyát az első oldalt már lyukaszthatjuk is, rajtunk áll, hány sorból fog állni a fa. Lehet minden sor más színű, de egy piros lapon a csak zöld sorok is szépek fognak mutatni. Ha átfűztünk egy szalagot, a másik oldalon mindkét végére kössünk kicsike csomót. Ennyi, kész. Persze kedvünk szerint lehet díszeket is tenni rá, kedvességeket írni stb.

 

5 tipp karácsonyi üdvözlőlap készitéséhez

 

 

Hópelyhes, csillámporral

Talán ennél kell egyedül olyasmit beszerezni, ami nem feltétlenül akad otthon, ez a fekete papír (fotókarton – nagyobb papírboltban, hobbiboltban beszerezhető). Hópehelyformákat például itt találtok, ha megvannak, akkor csak szépen, feszesen kell a kartonra ragasztani (esetleg kivasalni előtte, nem vicc, ahogy a hópehelyformás oldalon is látható). Nagyon finoman bevonva ragasztóval jöhet a csillámpor szórása, de ha van ezüst tollunk, azzal is lehet apró pontokat „szórni” mindenfelé. A végén fehér ceruzával vagy az ezüst tollal tudunk írni üdvözletet.

5 tipp karácsonyi üdvözlőlap készitéséhez

 

Gombos

Igen, sok a gomb, de nem muszáj mindet varrni, ragasztóval is szépen ott fognak maradni. A lényeg, hogy legyen meg a szép kis fenyőformánk és valamilyen módon rögzítsük rá a gombokat. A masni a „csúcsdíszen” külön helyes! A válogatásban, elhelyezésben mindenképp tudnak segíteni a gyerekek is – sőt ha nagyobbacskák, lehet, hogy lelkesen felvarrják a gombokat is. 

5 tipp karácsonyi üdvözlőlap készitéséhez

Sablon és újságpapír

A kreatív újrahasznosítás jegyében egy újságpapíros megoldás: keressünk egy kedvünkre való, ünnephez illő sablont (tehát bármelyik ünnep alkalmával jó lesz ez a technika), rajzoljunk körbe egy újságpapíron, és színezzünk ki mindent a formán túl. Az egész mögé jöhet a rajzlap/karton, csak papírragasztó szükséges a rögzítéshez. Látványos, gyorsan készül, és a rengeteg maradék újság is végre jó lesz valamire.    

5 tipp karácsonyi üdvözlőlap készitéséhez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top