Baba

Játszótérőrök vigyáznak a gyerekekre

Nemcsak kerítéssel, kamerákkal, hanem már őrökkel is vigyázzák a játszótereket egyes kistelepüléseken. A szülők támogatják a kezdeményezést.

Jász-Nagykun-Szolnok megye több városában (például Tiszaföldváron, Tószegen, Cibakházán) külön személy figyel a gyerekekre a játszótéren. Az úgynevezett játszótérőröket az önkormányzat alkalmazza; feladatuk, hogy vigyázzanak a kicsik és – sok esetben a térfigyelő kamera helyett – a játékok épségére is. Sőt ha szükséges, akár rendre is utasítják a rosszalkodó gyerekeket. Egyelőre még szokatlan a megyében, hogy őrködnek a játszótereken, de a kezdeményezés máris hatalmas sikert aratott, főleg a szülők körében – írja a szoljon.hu.

“Reggel hétre érkezünk, hárman váltjuk egymást. Itt vagyunk mindennap napnyugtáig – mesélte a lapnak az egyik tiszaföldvári játszótérőr, Novák János. Mint mondja, reggel kinyitja a kaput, összetekeri a homokozóra kifeszített hálót, majd várja a gyerekeket. Tiszaföldváron a képviselők és a településvezető saját tiszteletdíjukkal, képviselői keretükkel segítették a beruházást, de jelentkeztek magánszemélyek, vállalkozók is, hogy támogatnák a terv megvalósítását.

Hasonló gyakorlat működik Cibakházán is, bár dupla “megerősítéssel”. Itt ugyanis a két, tavaly decemberben átadott játszótéren őrök is vannak meg kamera is. “Ha valaki a játékokat nem rendeltetésszerűen használja, egyszerűen kitiltjuk, erre volt már példa” – jegyezte meg dr. Enyedi Mihály, a helyi jegyző.

Kisújszálláson mindhárom megépült játszóteret bekamerázta, és körbekerítette az önkormányzat. Itt nemcsak a polgárőrök, hanem a rendőrök és a közterület-felügyelet dolgozói is rendszeresen járőröznek. Szolnokon pedig a játszóterek épségére a 24 órás szolgálatot ellátó közterület-felügyelők és polgárőrök ügyelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top