Baba

Így veheted rá a gyereked, hogy megegye a zöldségeket

A tudósok megtalálták a megoldást.

A gyerekek kevésbé szívesen eszik meg azokat az ételeket, melyekről a szüleik azt mondják, hogy jót tesznek nekik, mivel azt hiszik, hogy azok csak rossz ízűek lehetnek – állítják a Chicagói Egyetem szakemberei, akik 3 és 5 év közötti gyerekek táplálkozási szokásait vizsgálták. Vagyis, ha azt akarod, hogy a gyereked megegye a zöldségeket és a gyümölcsöket, egész egyszerűen ne áruld el neki, hogy azok egészségesek.

“Ha egy ételt úgy mutatsz be nekik, hogy erősek lesznek tőle, vagy például hogy attól tanulnak meg olvasni, a gyerekek ebből arra következtetnek, hogy az étel nem annyira ízletes, és kevesebbet fognak fogyasztani belőle, mint azokból az ételekből, amelyeket egyszerűen csak finomnak állítasz be, vagy nem kapcsolódik hozzájuk semmilyen üzenet” – magyarázták a  kutatás vezetői, dr. Michal Maimaran és dr. Ayelet Fishbach.

A két tudós egy amerikai óvodában végzett kísérletet. A gyerekeknek egy mesét olvastak fel egy Tara nevű lányról, aki teljes kiőrlésű gabonából készült kekszet evett, mielőtt játszani kezdett. A mese egyik változatában a keksz egészséges mivoltát helyezték a középpontba, míg a másikban nem kapcsoltak hozzá külön üzenetet. Ezután az említett keksszel kínálták az óvodásokat. A gyerekeknek az a csoportja, amelyik a mese első változatát hallotta, kevesebb fogyasztott belőle, mint azoké, akik a másodikat. Vagyis a szakemberek feltevése beigazolódott.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top