Inni, inni, inni – főleg a kicsiknél aranyszabály, hát még kánikulában. Egyszerű trükkökkel a sima vizet is fel lehet dobni, most olyan lehetőségeket ajánlunk, amik gyorsan és egyszerűen készülnek, gyümölcsösek és csodaszépek (kicsit bonyolultabbakat itt találtok).
Apró gyümölcsöket a jégkockába!
Egyszerűen gyönyörű, és az elkészítése is roppant egyszerű, a gyerekek is segíthetnek benne, sőt akár önállóan el is tudják készíteni. A kiválasztott bogyós gyümölcsöket mossuk meg jó alaposan, a jégkockatartóba kerüljön megfelelő mennyiségű víz, majd dobáljuk bele a gyümölcsöket (jó, ha fedi a víz), és várjuk meg, míg teljesen megfagy. Sima vízben is gyönyörű, de limonádéba vagy nem túl markáns színű szörpben is nagyon jól mutat, és milyen jó lesz a hideg gyümölcsöket megenni!
Dinnyejégkocka
Ez tényleg pofonegyszerű, a kockázott dinnyét fagyasszuk le és kész is (pl. szilikonos sütőpapírra téve, tálcán érdemes próbálkozni). Limonádéba, vízbe dobva szép és finom, ha pedig rengeteg időnk van, akkor a vékonyra vágott szeleteket csillag, szív stb. formákba vághatjuk, és úgy fagyasztva még szebb lesz az ital. Az ízén persze mit sem változtat, de a gyerekek annyira tudnak örülni az ilyen apróságoknak, igaz? Ráadásul a dinnye igazi egészségbomba is, hogy miért, itt olvashatjátok.
Csíkos jégkockák
Türelmesek több színnel is próbálkozhatnak, már két-három réteg is igényel némi pepecsmunkát, bár nem sokkal többet, mint háromszor feltölteni a jégkockatartót. A titok nyitja nagyjából az, aminek látszik: egy réteget érdemes egyszerre önteni a tartóba, aztán fagyasztani, amint kész, jöhet a következő réteg, és így tovább. Gyümölcslevekből a legegyszerűbb készíteni, minél színesebb, annál jobb!
További tippeket itt találtok hideg nyári italokhoz.