Baba

Uncsi a víz? Dobd fel gyümölcsjegekkel!

Meleg napokon érthető, ha nincs túl nagy étvágy, inni viszont annál inkább fontos. Most vidám italokat mutatunk, csak úgy, hétköznapokon is használható, de bulikra is dekoratív finomságok, könnyen készülnek, kevés hozzávalóból.
Inni, inni, inni – főleg a kicsiknél aranyszabály, hát még kánikulában. Egyszerű trükkökkel a sima vizet is fel lehet dobni, most olyan lehetőségeket ajánlunk, amik gyorsan és egyszerűen készülnek, gyümölcsösek és csodaszépek (kicsit bonyolultabbakat itt találtok).
 
Apró gyümölcsöket a jégkockába!
 
Egyszerűen gyönyörű, és az elkészítése is roppant egyszerű, a gyerekek is segíthetnek benne, sőt akár önállóan el is tudják készíteni. A kiválasztott bogyós gyümölcsöket mossuk meg jó alaposan, a jégkockatartóba kerüljön megfelelő mennyiségű víz, majd dobáljuk bele a gyümölcsöket (jó, ha fedi a víz), és várjuk meg, míg teljesen megfagy. Sima vízben is gyönyörű, de limonádéba vagy nem túl markáns színű szörpben is nagyon jól mutat, és milyen jó lesz a hideg gyümölcsöket megenni! 
 
Uncsi a viz? Dobd fel gyümölcsjeggekkel!
 
 
Dinnyejégkocka
 
Ez tényleg pofonegyszerű, a kockázott dinnyét fagyasszuk le és kész is (pl. szilikonos sütőpapírra téve, tálcán érdemes próbálkozni). Limonádéba, vízbe dobva szép és finom, ha pedig rengeteg időnk van, akkor a vékonyra vágott szeleteket csillag, szív stb. formákba vághatjuk, és úgy fagyasztva még szebb lesz az ital. Az ízén persze mit sem változtat, de a gyerekek annyira tudnak örülni az ilyen apróságoknak, igaz? Ráadásul a dinnye igazi egészségbomba is, hogy miért, itt olvashatjátok.
 
Uncsi a viz? Dobd fel gyümölcsjeggekkel!
 
Csíkos jégkockák
 
Türelmesek több színnel is próbálkozhatnak, már két-három réteg is igényel némi pepecsmunkát, bár nem sokkal többet, mint háromszor feltölteni a jégkockatartót. A titok nyitja nagyjából az, aminek látszik: egy réteget érdemes egyszerre önteni a tartóba, aztán fagyasztani, amint kész, jöhet a következő réteg, és így tovább. Gyümölcslevekből a legegyszerűbb készíteni, minél színesebb, annál jobb! 
 
Uncsi a viz? Dobd fel gyümölcsjeggekkel!
 
További tippeket itt találtok hideg nyári italokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top