Baba

Ép burokban született a baba – videó

Igen, minden baba különleges, de hogy ilyen bravúrral kezdje bárki is az életét, az valóban ritka. Burokban születni ugyanis nagy kiváltság. De egy amerikai kisfiúnak ez összejött. Hasonló sikereket kívánunk neki az életben!

A kicsi baba 26 hetes korában, császármetszéssel jött világra. Az orvosok is lélegzet-visszafojtva figyelték a lenyűgöző pillanatot, amikor az apró gyermeket burokban emelték ki édesanyja testéből. A sajátos eseményről a Los Angeles Cedars-Sinai Medical Center a Facebookon is beszámolt.

Az ilyen eset nagyon ritka, legtöbbször megreped a burok a szülés indulásakor. Vagy ha mégsem, elrepesztik azt. A hiedelem szerint, aki burokban születik, annak az élete is gondoktól mentes lesz. A valódi veszély ilyen esetben a születés után leselkedik a kicsire, mert csak akkor tud levegőt venni, ha környezetből valaki felnyitja a burkot. A kisfiú egészséges, és azóta már a hazatérésre is készen áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top