Baba

Árthat a babáknak a feszes pólyázás

Komoly csípőproblémákat okozhat a túl szoros pólya.

 

Bár a feszes pólyázás újra divatba jött, egy brit ortopédsebész-professzor, dr. Nicholas Clarke arra figyelmeztet, hogy a módszer árthat a babának. A szakember szerint, ha a baba lábait túlságosan kinyújtva rögzítik a pólyában, az gátolhatja a csípő megfelelő fejlődését. A csípő ebben a pozícióban ugyanis eltolódhat, ami a későbbiekben növeli az ízületi gyulladás kockázatát, sőt idővel akár a csípőprotézis beültetését is szükségessé teheti.

A pólyázást véleményem szerint nem szabad alkalmazni, mivel nincsenek egészségügyi előnyei, viszont káros hatással lehet a baba fejlődésben lévő, még erőtlen csípőjére” – erősítette meg kollégája véleményét dr. Andreas Roposch ortopéd sebész egy brit lapban.

Dr. Alastar Sutcliffe, a Londoni Egyetem Gyermek-egészségügyi Intézetének munkatársa pedig azt javasolja a szülőknek: ha mindenképp be akarják pólyálni a gyermeküket, lazán bugyolálják a pólyába, különösen a csípő környékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top