Baba

5 dolog, amit ne vigyél egy újszülöttnek, ha babalátogatóba mész

Amikor megszületett az első babám, elég gyorsan rájöttem, hogy minden, amit vettem addig a barátnők babáinak születésük örömére, teljesen felesleges holmi volt. Kíméljétek meg magatokat és a pénztárcátokat, ne vigyétek a következő ajándékokat babalátogatóba.

1. Kicsinyített felnőttruhák

A pici póló és farmer tényleg nagyon cuki, de képtelenség, hogy egy újszülöttet anya beleszuszakoljon ilyen holmikba. Mert nagyjából úgy nyeklik-nyaklik, mintha gumicukorból lenne. Esetleg ha tíz percig, egy fotó kedvéért ráadja, de utána használhatatlan mindegyik. Helyette inkább valami kényelmes ruhát vigyél, olyat, amiben el tudnád képzelni, hogy egész nap az ágyban hemperegj.

2. Kis méretű ruha

Ha pedig ruhát szeretnél vinni, ne csak a kicsinyített felnőtt ruhákat kerüld, hanem az összes újszülött méretet is. Az első pár hétre minden szülő alaposan felkészül ruhákkal, 56-os, new born és 0-3 hónapos rugdalózókkal tele a szekrény valószínűleg. Ezeket a kicsike méreteket kinövik a babák három pillanat alatt, úgyhogy inkább a következő méretre koncentrálj.

5 dolog, amit ne vigyél egy újszülöttnek, ha babalátogatóba mész

3. Plüssállatok

Egyetlen aranyos plüssnyuszi pont elég egy újszülöttnek, azt is jó messzire rakják tőle, nehogy beletemesse az arcát. 58 darab mackóra viszont biztos, hogy nincs szüksége. Helyette lehet apróságot vinni, mint hűthető rágóka, amire fogzáskor szüksége lesz vagy bármi olyan kis játék, amit már pár hónaposan használni tud.

4. Gyereknevelési szakkönyv

Mire odaérnek a szülők, hogy már megszületett a babájuk, jó eséllyel túlestek jó sok könyvön, nincs szükségük egy újabbra a baba ápolásáról és neveléséről. És mire te odaérsz babalátogatóba, addigra már bele is jöttek annyira, hogy nem kell könyv nekik segítségnek. Helyette sokkal jobb, ha egy üveg Infacolt vagy Gripe Watert viszel a baba hasfájására, ha praktikus akarsz lenni. De egy nagy csomag pelenkával biztos, hogy nem tévedhetsz.

5. Újszülött cipők

A világ leghelyesebb dolga a pici babacipő, de maximum emléknek jó, mert amúgy nem hordanak az újszülöttek még dísznek sem a lábukon semmit. Ha nagyon cipőt szeretnél venni, akkor igazi cipőt vigyél, olyat, amit majd egyévesen tud tényleg hordani. Viszont a lábravalók közül zoknira mindig szükség van és sosincs meg legalább a fele otthoni készletnek a párja, úgyhogy egy ötös csomag zokninak biztosan örülni fognak a szülők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top